Yağışlar bugün de devam edecek

Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bugün de devam edecek. Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 06:12
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bugün de devam edecek. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan v.b.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.


Yağışların ardından Marmara ısınacak
 

Marmara Bölgesi'nde, 9 Haziran Çarşamba gecesine kadar sürecek yağışların ardından hava sıcaklığının 9 derece kadar artış göstermesi bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugünü kuvvetli yağışla geçirecek Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de yağışlar yarın ve çarşamba günü aralıklarla devam edecek.

Yağışların çarşamba gecesi Marmara'yı terk etmesi beklenirken, perşembe gününden itibaren hava sıcaklığının yükseleceği tahmin ediliyor. Bugün Balıkesir'de 21 derece olan hava sıcaklığının 9 derece artışla cuma günü 30 dereceye çıkması bekleniyor. Bursa'da cuma günü hava sıcaklığının 29 dereceye, Çanakkale'de de 28 dereceye ulaşması bekleniyor.

Özellikle bugün bölgede etkili olacak gök gürültülü kuvvetli yağış nedeniyle lokal su baskınlarının yaşanabileceği, yurttaşların ve yetkililerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler