Bu ikili yaza damgasını vuracak

Havaların ısınmasıyla birlikte siyasette sıcak rüzgarlar eserken, yaza Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki düello yaza damgasını vuracak.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 06:17
Abone Ol google-news

İki liderin bugüne kadar ki, söz düellosunda ise, "Recep Bey", "Bol keseden atıyor", "Hazmetsin, içine sindirsin", "Yok, öyle 25 kuruşa simit", "Allah aşkına söyler misiniz? Tunceli'de Allah'ın kışında buzdolabını ben mi dağıttım?", "Recep Bey'in ezberini bozduk", "Recep Bey, kul hakkı yemeyeceksin", "Birileri çıkmış, Tel Aviv adına cevap veriyor. Tel Aviv'in avukatlığını yapıyor" şeklindeki sözler dikkat çekti.


Nasıl başladı

İşte, Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun söz düellosunun öyküsü:
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına adaylığı için, "Şu anda Kılıçdaroğlu gibi bir rakibimiz yok. Seçilsin ondan sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız" demişti. Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı konuşmanın hedefinde ise Başbakan Erdoğan vardı. Kılıçdaroğlu'nun, kurultay salonunda yaptığı konuşmada, "Başbakan" yerine "Recep Bey" diye hitap etmesi dikkat çekti.


"Recep Bey" fitili ateşledi

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki ilk düello, "Recep Bey" sözü nedeniyle çıktı. Başbakan, CHP kurultayı sürerken TOBB Genel Kurulu'nda, Kılıçdaroğlu'nu, "Bol keseden atıyor. Kaf Dağı'nın ardındakini vaadediyor" diye eleştirdi. Başbakan, Latin Amerika gezisinde uçakta gazetecilerin, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Recep Bey' sözünü kullanması sizi rahatsız etti mi" sorusuna ise, "Bu tür laflar makara-kukara laflardır. Bu soruyu geçiniz, bu tür spekülasyonların içerisine Tayyip Erdoğan'ı çekemezsiniz" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı, kurultayın ardından yurt gezilerine başladı. Çorum'da yaptığı konuşmada Başbakan'a yüklenerek, "Bence Sayın Başbakan'ın CHP'deki değişimi önce hazmetmesi, içine sindirmesi gerekiyor. Kullandığı bazı sözcükleri zaten sözlüklerde de bulamıyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından geçen hafta Salı günü ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Erdoğan vardı. Ancak bu sefer "Recep Bey" yerine "Başbakan" demeyi tercih ederek, "İşsizlik yoksulluktur, çaresizliktir. İşsizlik sorununu dile getirdik, Sayın Başbakan bağırıyor 'çözümünüz nedir' diye. Sanki biz üretim, istihdam demiyoruz. Ama kendisi, '3 ayda işsizliği yüzde 10'a indireceğiz' dedi. Bizden reçete isteyen Sayın Başbakan 3 ayda işsizliği nasıl yüzde 10'a indireceğini bize bir söylesin" dedi.


İlk kez karşılaştılar ve yine çattılar

İlk kez TİM Olağan Genel Kurulu'nda karşılaşan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu konuşmalarında yine birbirlerine çattılar. Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun işsizlikle ilgili sözlerine, "Söylerken ortaya reçeteyi koyacaksın. Yok, öyle 25 kuruşa simit" dedi. Kılıçdaroğlu da, "Allah aşkına söyler misiniz? Tunceli'de Allah'ın kışında buzdolabını ben mi dağıttım?" diye sordu.


Şehir dışında da kapıştılar

Kılıçdaroğlu, hafta sonu Keşan'da yaptığı konuşmada, "Recep Bey'in ezberini bozduk. Siz de onun düzenini bozun. Keşan Meydanı'ndan Sayın Başbakan'a sesleniyorum. Bir de 8. emir var. 'Çalmayacaksın' diyor Sayın Başbakan, çalmayacaksın. 9. emir var. 'Yalan söylemeyeceksin' diyor Sayın Başbakan ve bizim kutsal dinimiz söylüyor 'kul hakkı yemeyeceksiniz' diyor Recep Bey, kul hakkı yemeyeceksin" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'na, Bursa'dan yanıt veren Başbakan da, "Birileri çıkmış, Tel Aviv adına cevap veriyor. Tel Aviv'in avukatlığını yapıyor. Bana başka emirleri anlatıyor. Hamdolsun tahsilimiz gereğince Tevrat'ı da İncil'i de okuduk. Kuran'ı defalarca okuduk. Zahmet olmazsa o emirleri sen oku sen" diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler