Müfettişler denetlediği personelden az maaş alıyor

İlköğretim müfettişlerinin denetledikleri personelden az maaş aldıkları ortaya çıktı. Bir ilköğretim müfettişi, denetlediği personelden yaklaşık 300 TL ya da kıdemine göre 200 TL kadar az maaş alıyor.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 06:51
Abone Ol google-news

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, ilköğretim müfettişlerinin denetledikleri öğretmen ve yöneticilerden daha düşük maaş alır hâle geldiğini söyledi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Işık, şöyle dedi:

"Her ne kadar ek ders saatlerinde daha önce yapılan bir düzenlemeyle beş saatlik bir artış sağlanmış olsa da bu, aslında, maaşlarında bugünün şartlarında 10-120 TL'lik bir yükselmeye neden olmuş ve bugün, bir ilköğretim müfettişi, denetlemiş olduğu personelden yaklaşık 300 TL ya da kıdemine göre 200 TL kadar az maaş alacak bir duruma düşmüştür."

MHP'nin, Millî Eğitim Bakanlığı'4nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında verdiği, diğer müfettişlerin almış olduğu makam tazminatı, temsil tazminatı gibi tazminatlardan da ilköğretim müfettişlerinin yararlanmasını öngören önergesi ise, AKP tarafından kabul edilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler