Fas uçağı acil iniş yaptı

Hollanda'nın Schiphol Havaalanında, Fas Havayolları'na ait bir yolcu uçağının, havaalanından kalkışından çok kısa bir süre sonra motorlardan birinin devreden çıkması sonucu acil iniş yapmak zorunda kaldığı bildirildi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 07:43
Abone Ol google-news

İçinde 162 yolcu bulunan Boeing 737 tipi Fas uçağı (Royal Air Maroc - RAM), dün gece saat 22:00 civarında Fas'ın Nador kentine gitmek üzere pistten havalandığı sırada motorlardan birinden duman gelmeye başladı ve ardından motor devreden çıktı. Pilotlar, Haarlem üzerinden geri dönerek tek motor ile uçağı havaalanına indirmeyi başardı.

Fas Havayolları sözcüsünün verdiği bilgiye göre, kalkışta motorlara 5-6 büyük kuş çarptı. Kuşların motora girmesi sonucu bir motor durdu, uçak diğer motor ile zorunlu inişi başarıyla tamamladı.

Yolcular, uçak kalktığı sırada bir patlama duyulduğunu, yangın ortaya çıkmadığını ancak motorlardan dumanlar yükseldiğini kaydetti.

Görgü tanıkları, uçağın fazla yükselemediğini ve motorlardan duman çıktığını gördüklerini belirtti. Bir görgü tanığı da uçağın yakıtını boşalttığını ifade etti. Havaalanında bir otele yerleştirilen yolcuların bugün başka bir uçakla Fas'a gönderilmesi bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler