Final serisinde durum 1-1

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de final serisinin ikinci maçını Boston Celtics kazandı ve seride 1-1 eşitliği sağladı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 08:24
Abone Ol google-news

Staples Center'da Los Angeles Lakers'a konuk olan Celtics, rakibini 103-94 yendi ve deplasmanda aldığı bu galibiyetle avantajlı duruma geçti. Mücadelede Celtics'in 35 yaşındaki yıldızı Ray Allen, 8 kez üç sayılık atışta isabet yakaladı ve NBA finalleri tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, adını NBA rekorları kitabına yazdırdı.

Doğu Konferansı şampiyonu Celtics'te, Ray Allen 32, genç yıldız Rajon Rondo ise 19 sayı ile oynadı. Los Angeles Lakers'da ise Kobe Bryant 21 sayıda kaldı. Pau Gasol'un 25, Andrew Bynum'un 21 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı. Bu galibiyetle Celtics seride durumu 1-1'e getirerek, Boston'da oynayacakları üç ve dördüncü karşılaşmalar öncesi önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Maçın yıldızı Ray Allen, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ''Boston'a avantajla dönüyoruz. Evdeki iki karşılaşmayı da kazanıp durumu 3-1'e taşıyacak enerjiye sahibiz. Şampiyonluğa yakınız'' dedi.

Boston'ın bu yıl ilk kez All-Star olan diğer yıldızı Rondo ise ''Ray, ilk yarıdaki 27 sayılık inanılmaz performansı ile işimizi kolaylaştırdı. Üçüncü çeyrekte biraz zorlansak da son periyotta işi bitirdik'' diye konuştu.

Boston'ın antrenörü Doc Rivers, zaman zaman heyecanlı hareketleri ile karşılaşmaya renk kattı. Son dakikaları büyük bir çekişme içinde geçen mücadelede Rivers, bir pozisyon öncesi mola almak için sahaya girince seyirciler ve oyuncular arasında gülüşmelere neden oldu. Rivers, maç sonrası yaptığı açıklamada, ''3 maçımız daha kaldı. Beşinci karşılaşmada bu işi bitirip kupayı kaldıracağız'' dedi.

Mücadeleyi izleyen Hidayet Türkoğlu'nun takım arkadaşı Toronto Raptors'lı Chris Bosh'a Lakers taraftarları sevgi gösterisinde bulundu. Bu sene sözleşmesi sona eren ve transfer sezonunun en gözde ismi olan Bosh için Lakers taraftarları, ''Seneye seni mor-sarı renkler içinde görmek istiyoruz'' şeklinde tezahüratta bulundular.

NBA final serisinde, Los Angeles'taki ilk iki karşılaşmanın ardından diğer iki karşılaşma Doğu kıyısında, Boston'da oynanacak. Beş ve altıncı karşılaşmalar ise sırasıyla Los Angeles ve tekrar Boston'da yapılacak. Finallerde dört galibiyete ulaşan takım NBA'de 2010 kupasını kaldıracak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler