4 ilde tarihi eser operasyonu: 24 gözaltı

İstanbul, Aydın, İzmir ve Muğla'da eş zamanlı düzenlenen tarihi eser operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 24'e yükseldi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 09:04
Abone Ol google-news

Muğla Jandarma Alay Komutanlığı'nca yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında 4 gün önce, 4 ilde, 30 noktaya, ören yerleri ile sit alanında yapılan kaçak kazı sonucu elde edilen tarihi eserlerin yurt içi ve dışında satılacağı yönündeki ihbar üzerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 24'e çıktı.

Gözaltına alınanlar arasında Marmaris'te görev yapan komiser ve Muğla'da karakolda görevli bir astsubayın da bulunduğu, astsubayın gözaltına alındığı sırada hava değişiminde olduğu bildirildi.

Gözaltına alınanların ev, iş yeri ve araçlarında, antik dönemlere ait altın, gümüş, bronz ve bazı sikkeler, krallara ait heykeller, mermer sütunlar, gözyaşı şişeleri, takılar, altın ve gümüş sikkelerin tartılması için kullanılan hassas terazi, kazı malzemeleri, 1 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, tarihi eser görüntüleri içeren 14 CD ele geçirilmişti.

Zanlıların, jandarmadaki işlemlerin ardından ''örgüt kurma suretiyle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet'' suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler