İçli'den sert çıkış

Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli, ''Hukuk dışı uygulamaların hukuk devletinde yeri olamaz'' dedi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 09:18
Abone Ol google-news

Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''son yıllarda bazı özel yetkili savcılık soruşturmalarında ve özel yetkili ağır ceza mahkeme yargılamalarında, anayasada güvenceye bağlanan temel hak ve özgürlüklerin pervasızca ihlal edildiği'' görüşünü savundu.

''İktidarın korumasında gerçekleşen bu ihlallerin, dayanılmaz boyutlara ulaştığını'' öne süren İçli, yargının üç ögesinden biri olan savunma makamına karşı gerçekleştirilen saldırıların son operasyonla daha da belirgin hale geldiğini iddia etti. İçli, ''Son yapılan operasyonun adı yargı operasyonu olup, başta avukat Mehmet Cengiz olmak üzere, savunma avukatlarından dördü bu operasyon sonucu tutuklanmıştır. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ise diğerleri gibi hukuk dışı ve çelişkili bir gözaltı ve soruşturmaya maruz bırakılmıştır'' dedi.

''Hukuka aykırı soruşturma ve kovuşturmalarla avukatlık mesleğine ağır saldırıda bulunulduğunu'' belirten İçli, şunları kaydetti:
''Son yıllarda siyasi iktidar desteği ve korumasıyla özel yetkili savcılar lehine, savunma makamı aleyhine fiili durum yaratılmıştır. Bu hukuk dışı uygulamaların hukuk devletinde yeri olamaz. Dün aydınlarımıza, bilim insanlarımıza, gazetecilerimize, askerimize, güvenlik güçlerimize, savcılarımıza, yargıçlarımıza iftira ve tertiplerle saldırıldı. Bugün ise avukatlarımıza ve eski Adalet Bakanı Oktay'a... Artık savunma makamının, avukatların cübbelerini giyme zamanı gelmiştir. Barolarımız ve Türkiye Barolar Birliği, sadece mensuplarının hak ve çıkarlarını korumak ve kollamakla değil, savunma makamını temsilen tüm ulusun hakkını, hukuk devleti ilkesini korumakla görevlidir. Kendisini, mensuplarını haksız ve hukuka aykırı saldırılara karşı savunamayan bir makamın, bir mesleki birliğin, başkalarını savunabileceği de düşünülemez. Zaman avukatlara, barolara, savunma makamına yapılan saldırılara karşı durmak zamandır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler