Bursa'da tramvay üretim merkezi

Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Büyükşehir Belediyesinin Bursa'yı otomotivden sonra ''tramvay üretim merkezi'' haline getirme hedefi doğrultusunda, yüksek teknoloji ürünü tramvay vagonlarını üretmeye hazırlandığı bildirildi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 09:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün incelemelerde bulunduğu tesisler hakkında bilgi veren Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, dünya genelinde toplu taşıma çözümlerine yönelen ve her geçen gün artan talebin Türkiye için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Durmaz, Türkiye'nin ve özellikle de Bursa'nın bu üretim ihtiyacını karşılayabilecek teknik yeterliliğe sahip olduğunu vurgulayarak, Durmazlar Makine olarak uzun yıllar içinde kazandıkları deneyim ve yüksek teknoloji vizyonunun bu proje için seferber edildiğini, Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bursa'nın günden güne gelişen bir metro hattına sahip olduğuna dikkati çeken Durmaz, Büyükşehir Belediyesinin, Bursa'yı ''tramvay üretim merkezi'' yapma hedefinin bir dünya projesi olarak kabul gördüğünü, bu projede her biri kendi alanında önemli bir yere sahip olan proje ortaklarıyla birlikte çalıştıklarını anlattı.

Durmazlar Makine'nin kurucusu Ali Durmaz'ın bir otomobil fabrikası kurma hayali bulunduğunu hatırlatan Durmaz, ''Bugün, kurucumuz ve babamız Ali Durmaz'ın çok uzun yıllar önce edindiği, engelleri ve imkansızlıkları yok sayan vizyonuna bir defa daha hayranlık duyuyorum. Vagon üretimiyle onun hayaline bir adım daha yaklaştık'' dedi.

Ali Durmaz tarafından 1956 yılında ''Durmazlar Makine'' adıyla kurulan Durmazlar Holding, bugün toplam 150 bin metre karelik kapalı üretim alanı, 150 milyon dolar değerindeki cirosu, bin kişilik istihdamıyla Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler