Arkeoloji Müzesi'ne ilgi artıyor

Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet Devrimini ilan ettiği yer olan Kastamonu Arkeoloji Müzesi'ni, yıl başından bu yana 9 bin kişi ziyaret etti. Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet Devrimi'ni ilan ettiği yer de olan bina, 1952 yılında yapılan tadilatın ardından Arkeoloji Müzesi olarak hizmete açılmıştı.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 08:40
Abone Ol google-news

Mimar Kemaleddin Bey'in çizimini yaptığı bina, 1917 yılında İttihat ve Terakki Kulübü olarak açıldı. Kurtuluş Savaşı yıllarında İstiklal Mahkemesi olarak hizmet veren bina, 1945 yılına kadar Türk Ocağı, Cumhuriyet Halk Fırkası ve Kastamonu Gençlik Teşkilatı'na ev sahipliği yaptı.

Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet Devrimi'ni ilan ettiği yer de olan bina, 1952 yılında yapılan tadilatın ardından Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

Kastamonu başta olmak üzere Çankırı ve çevre kentlerdeki kazılardan çıkartılan değişik dönemlere ait çeşitli eserlerin sergilendiği müzede, ayrıca Çandaroğlu Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait eserlere de yer veriliyor. Müzede ayrıca, Atatürk'ün Kastamonu ziyareti sırasında kullandığı bazı eşyalar özel bir bölümde sergileniyor.

Müzede en çok ilgiyi, Devrekani Kınık Antik Kenti kazılarında çıkartılan MÖ 2 bin yıllarına ait çengelli iğne, kolye, tarak gibi tunçtan yapılan kadın takıları ve güzellik malzemeleri çekiyor.
Müze yetkilileri, kentteki ilköğretim okulu öğrencilerinin gruplar halinde gezdiği müzeyi, yıl başından bu yana 9 bin kişinin ziyaret ettiğini belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon