"Saldırı benim için süpriz olmadı"

Ürdün Kraliçesi Rania, Gazze'ye uygulanan abluka nedeniyle İsrail'i kınayıp "Gazze filosu"nu savunurken, "Filolar ablukayı kırmaya geldiğinde Gazze halkına yardım etmeye geldi. Ancak, bunun kadar önemlisi İsrail'in kafasındaki ablukayı kırmaya geldi" sözlerini kullandı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 10:21
Abone Ol google-news

Kraliçe Rania, İngiliz The İndependent gazetesinde yayımlanan "Artık İsrail'in yüzü şahinlerdir" başlıklı makalesinde "Gazze filosu"na yönelik baskını "Küresel toplumu dehşete düşüren" yeni bir saldırı olarak niteleyen Kraliçe, "Gazze filosu"nda silahlar değil, insani yardımın bulunduğu kaydetti.  .


Saldırı benim için süpriz olmadı

"Saldırı, uluslararası hukuk, insan hakları ve diplomatik kurallara benzeyen her şeyin bariz ve absürt olması nedeniyle dünyayı şaşırttı. Apaçık insafsızlığı, beni şaşırttı ancak sürpriz olmadı. İzole olarak görülmemeli. Bu, İsrail'in politika alanında uzun bir süreden beri mayalanan dogmanın diğer bir neticesidir."

Kraliçe Rania, ablukanın uzamasının, insanlığın kuşatma altında kalmayı sürdürdüğü anlamına geldiğini vurguladığı makalesinde İsrail'in eylemleri için yaptığı savunmasından duyduğu hayal kırıklığını yansıtırken de İsrail için "Eleştirilere, İsrail karşıtı, Yahudi karşıtı propaganda savaşının bir parçası olarak saldırarak yine problemin, PR değil, bir politika sorunu olduğunu anlayamadı" değerlendirmesini de yaptı.


"Şahin politikalarından hem Gazze hem İsrail halkı kaybetti"

Makalesinde her taraftaki "şahinler"e karşı çıkarken sert politikaları sonucunda hem Gazze, hem de İsrail halkının kaybettiğinin altını çizen Kraliçe Rania, "İsrail liderliği, kendisine bazı zor soruları sormalı: 'Bizim uzun vadeli stratejimiz korku ile yönetmek midir? İsrail halkı için uzun vadeli görünümüz, sürekli savunma mıdır? Halkımız için istediğimiz, umutsuzluk ufukları mıdır?"
 

"Barıştan giderek uzaklaştığımızı görmek kalbimi kırıyor"

Dünya çapındaki ılımlı unsurların da kaybettiğini ifade eden Kraliçe, "Ilımlı biri olarak bölgemizdeki akıntı değişmesi ılımlılığın sürekli saldırganlık ve katı politikaların en acı verici kurbanlarından biri olmasından korkuyorum. Rahmetli Kral Hüseyin'in son nefesine kadar barış için verdiği mücadeleyi yaşamış olan ve oğlu, eşim Kral Abdullah'ın o mücadeleyi sürdürdüğünü izleyen biri olarak bizlerin barıştan giderek daha uzaklaştığımızı görmek kalbimi kırıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler