CHP'den Erdoğan'a İHH sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 10:36
Abone Ol google-news

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 2005/38 sayılı Genelgesinin 7. bendine göre, yabancı ülkelere gönderilmek üzere izin alınarak gerçekleştirilen insani yardımlar kapsamında toplanan ayni ve nakdi yardımlardan; ayni yardımların, Türkiye Kızılay Derneği aracılığı ile nakdi yardımların ise ilgili Devlet Bakanlığı ile koordinasyon kurularak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda Başbakanlığın ilgi (c) genelgesinde belirtilen esaslara göre işlem yapılacağını ifade etti.


"Vakıf ne zaman denetlendi?"

İnsani Yardım Vakfı'nın uluslararası yardımları hangi mevzuata dayanarak yapmak istediğini soran Dibek, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
"Vakfın yurtdışına göndermek üzere yardım toplamak ve bu yardımları yurtdışına ulaştırmak için İçişleri Bakanlığı'na veya ilgili bir Devlet Bakanlığı'na başvurusu var mıdır?

Hükümetinizin herhangi bir bakanlığı tarafından vakfa yurtdışına göndermek üzere yardım toplamak ve toplanan yardımların yurtdışına ulaştırmak için bir izin verilmiş midir?

Türkiye'nin de taraf olduğu mevcut uluslararası sözleşme ve diğer yasal hükümler uyarınca yurtdışına ayni yardımların yalnızca Türkiye Kızılay Derneği aracılığıyla gönderilebileceği ortadayken, hükümetiniz neden söz konusu vakfa gerekli uyarılarda bulunmamıştır?"

"Vakıf en son hangi tarihte denetlenmiştir?" diyen Dibek, "Bugüne kadar denetlenmediyse bunun sebebi nedir" diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler