Gülben Ergen'den eğitime destek

Sanatçı Gülben Ergen, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ''Çocuklar Gülsün Diye'' projesi kapsamında, yaptırılan anaokulunun açılışına katıldı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 11:33
Abone Ol google-news

Mardin Valisi Hasan Duruer, Duruce Beldesi'nde yapımı tamamlanan anaokulunun açılışında yaptığı konuşmada, çocukların iyi yetişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, ''Onlar ne kadar iyi yetişirse, ne kadar kendilerine güvenleri gelire ve ne kadar şahsiyet kazanırlarsa memleketin geleceği de o kadar güzel olur. Biz hiçbir çocuğumuzu birbirinden ayırmıyoruz. Doğulusu, güneylisi, kuzeylisi, batılısı, Türküyle, kürdüyle, arabıyla, süryanisiyle hepsini kucaklıyoruz. Onlar hepimizin yarınlarıdır. Bu okulun yapılmasında Gülben Hanım ve ekibinin büyük katkısı var onlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Gülben Ergen ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Trabzon, Mardin, Hatay, Erzurum, Sinop ve Tokat'ın ulaşılması en güç köylerinde anaokulu yapmak için kampanyayı başlattıkları belirterek, çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 70'inin, 0-6 yaşları arasında tamamlandığını söyledi.

Kampanya ile okul öncesi eğitime vurgu yapmak istediklerini kaydeden Ergen, şöyle konuştu:
''Sizler bu okulda inşallah iyi öğretmenlerle iyi eğitimler alıp iyi duyguları kalbinizde bulundurup fiziksel ve bedensel gelişiminizi en güzel şekilde tamamladığınız zaman biz çok mutlu olacağız. Çocuklar Gülsün kampanyası Mardin'e geldiği için çok mutluyum. Çünkü bu kampanyanın başlatma fikri Bilge köyü ziyaretim sırasında oluştu. O zaman bekle beni Mardin demiştim. Aradan 6 ay geçti ve Mardin'e verdiğim sözü tuttum. Hepinizi çok seviyorum. Bundan sonraki yolumuz Trabzon, Erzurum, Sinop ve Hatay olacak. Dualarınız bizimle olsun. Sizden bir tek isteğim var. Okulumuza iyi bakın.''

AKP Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, Ergen'in yaptığı bu davranışın herkese örnek olduğunu söyledi.
Vali Duruer törende kampanyaya katkıları olan Gülben Ergen, Feride Edige ve Elvan Oktar'a birer plaket verdi.

Törene Duruer'in yanı sıra Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, MEB Okul Öncesi Eğitim Dairesi Genel Müdürü Remzi İnal, Mardin Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler