Necipoğlu anısına sempozyum

Eskişehir merkez Tepebaşı ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek ''Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'' geçen yıl uçak kazasında hayatını kaybeden Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu anısına gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 11:40
Abone Ol google-news

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 14-27 Haziran tarihleri arasında eski Kurt Kiremit Fabrikası'nın bulunduğu alanda düzenlenecek sempozyuma uluslararası alanda isim yapmış pişmiş toprak sanatçıları konuk olarak katılacak. Sempozyum boyunca, bilimsel toplantılar, konserler, ürün ve sanat sergileri, müzik ve tiyatro etkinlikleri Eskişehirlilerle buluşacak.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 3 bin yıllık mirasa sahip çıktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Bu sempozyumla Eskişehir'de var olan geleneksel pişmiş toprak üretiminin ve sanayisinin gelişimine katkı vermeyi amaçlıyoruz. Pişmiş toprağın sanatsal olarak değerlendirilmesiyle sanata farklı boyut getirmek ve kent kimliğiyle özdeşleştirmek, üzerinde yaşadığımız tarihi, coğrafyası ve kültürel mirasıyla farklı bir yeri olan toprakları gerek ülkemiz gerekse dünya kamuoyunda evrensel amaçlar taşıyan bir kültür ve sanat organizasyonu içinde sunmayı hedefliyoruz. Bu sempozyumu, geçen yıl Brezilya'daki Rio Arp Festivali'nden dönerken uçak kazasında hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi de olan Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu anısına düzenliyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler