Genel sekreter Gazze'ye gidecek

Arap Birliği, Genel Sekreter Amr Musa'nın, Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu göstermek için gelecek hafta Gazze'ye gideceğini doğruladı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 11:40
Abone Ol google-news

Arap Birliğinden Hişam Yusuf, yaptığı açıklamada, ''Amr Musa, İsrail'in ablukasıyla karşı karşıya bulunan Gazze'deki Filistinlilerle dayanışmanın bir ifadesi olarak gelecek hafta Gazze Şeridi'ne gidecek'' dedi.

Musa'nın gelecek hafta için planlanan ziyaretinin, Gazze Şeridi'ne bir genel sekreterin bu türden yapacağı ilk ziyaret olduğunu belirten Yusuf, Musa'nın ziyaretinin bir amacının da Filistinliler arasındaki uzlaşmanın hızlandırılması gerekliliğine dikkati çekmek olduğunu kaydetti.
Arap Birliği yetkilileri, Musa'nın ziyaretinin 14 ya da 15 Haziranda yapılacağını belirtiyor. Aynı kaynaklar, Musa'nın ziyaret öncesinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın Şam'da yaşayan Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefon görüşmelerinde bulunduğunu da söylüyor.

Hamas sözcüsü Tahir El Nunu, dün Gazze'de yaptığı açıklamada, Musa'nın Hamas hükümetine Gazze Şeridi'ne gitme niyetini ilettiğini, tarihi belli olmayan ziyaret için hazırlıkların hemen başladığını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler