Feyyaz Yazıcı Viyana'yı fethetti

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen U 20 Judo Avrupa Kupası'nda milli sporcumuz Feyyaz Yazıcı 100 kiloda şampiyon oldu.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 11:52
Abone Ol google-news

Yazıcı Romanya, Rusya, İtalya ve Ukrayna gibi judoda Avrupa arenasında ses getirmiş ülkeleri bir bir dize getirdi. Finalde Rus asıllı Belçikalı Toma Nikiforov'la karşılaşan genç judocu, mücadeleye hareketli başladı. Üst üste yaptığı tekniklerle alkış toplayan Yazıcı, maç boyunca üstün olan taraftı. Geçen yılın Dünya ve Avrupa şampiyonu Nikiforov'a zor anlar yaşatan Yazıcı maçı da ipponla kazanarak altın madalyaya ulaşan tek sporcu oldu.


Yazıcı: Lonra'ya bir adım daha yaklaştım
 
Final sonrası duygularını açıklayan Feyyaz Yazıcı "Bu turnuva öncesi kendimi mental olarak çok iyi hazırladım. Şampiyon olacağıma inanmıştım. Sürekli atalarımızın Viyana kuşatmalarını düşündüm. Karşılaşmalar öncesi Gazi Osman Paşa'nın Plevne Marşı"nı dinleyerek motivasyonumu sağladım' dedi. 2012 Londra Olimpiyatları kadrosunda yer alan Yazıcı asıl hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirterek 'Londra yolu zorlu. Burada şampiyon olarak Londra'ya bir adım daha yaklaştım. Türk judosunu Dünyaya tanıtıcağım' şeklinde konuştu.


Osman paşa marşı

Tuna nehri akmam diyor
Etrafımı yıkmam diyor
Şanı büyük Osman Paşa
Pilevneden çıkmam diyor.
 
Düşman Tunayı atladı
Karakolları yokladı
Osman Paşanın kolunda
Beşbin top birden patladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler