Madımak düğümünü mahkeme çözecek

Sıvas katliamının yaşandığı Madımak Oteli'nin kamulaştırılması ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen uzlaştırma komisyonu toplantısından bir sonuç alınamadığı, konunun mahkemeye taşınacağı bildirildi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 12:36
Abone Ol google-news

Madımak Oteli'nin istimlak yoluyla kamulaştırılması çalışmaları kapsamında, otel için tespit edilen fiyatta, ilgili makamlar ile otel sahipleri arasında uzlaşma sağlanamayınca, bir süre önce uzlaştırma komisyonu kuruldu.

Bu çerçevede uzlaştırma kurulunun, bugün İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nde otelin varisleri ve avukatıyla bir araya geldiği öğrenildi. Görüşmeden bir sonuç alınamadığı, konunun mahkemeye intikal edeceği belirtildi.

Mahkemenin otelin değeri ile ilgili vereceği kararın ardından, idarenin belirlenen rakamı mal sahiplerine ödeyeceği ve kamulaştırma sürecinin tamamlanacağı kaydedildi. Mal sahiplerinin otel için istediği fiyat ile belirlenen fiyat arasında büyük bir uçurum olduğunu ifade eden yetkililer, bu yüzden uzlaşma sağlanamadığını bildirdiler.

Otel için ilk önce 4,5 milyon lira değer biçildiğini, mal sahiplerinin ise 16,5 milyon lira isteğini bildiren yetkililer, görüşmeler sırasında istimlak bedeli için 5,5 milyon liraya kadar çıktıklarını, ancak mal sahiplerinin 12 milyon liraya kadar indiğini kaydettiler.

Kamulaştırmalarda yasal prosedüre göre ilgili makamların önce bir fiyat belirlediğini, daha sonra bu fiyatın mal sahiplerine teklif edildiğini, fiyatta uzlaşma sağlanamazsa konunun mahkemeye taşındığını kaydeden yetkililer, kamulaştırmalarda mahkemenin en fazla 3 ayda karar vermek durumunda olduğunu, mahkemenin verdiği karara göre belirlenen fiyatın da idare tarafından mal sahiplerine ödenmesiyle kamulaştırmanın tamamlanacağını ifade ettiler.

Toplantıya otelin varisleri ile birlikte katılan İstanbul Barosu avukatlarından Yaman Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte otelin değeri ile ilgili kararı Sıvas Asliye Hukuk Mahkemesi'nin vereceğini belirtti.

Aras, bugünkü toplantıda hiç fiyat konuşulmadığını, sadece Madımak Oteli'nin rayiç bedellerinin sunulduğunu, buna göre karar verilmesini istediklerini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 24 Şubat'ta Sıvas'ta ''Alevi Çalıştayı'' kapsamında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Madımak Otelinin kamu tarafından istimlak edilmesinin doğru olacağı kanaatine varıldığını açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler