TBMM'ye 10 hukukçu için yasa teklifi

AKP, TBMM Genel Sekreterliği Hukuk Müşavirliği personel yapısının, diğer kurumlarla paralellik sağlaması amacıyla yeni hukuk müşavirlerinin atanmasına yönelik kanun teklifi hazırladı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 12:53
Abone Ol google-news

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifle; "TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanununda" değişiklik öngörülüyor.

Anayasa Mahkemesi'nin, daha önce, 5559 sayılı "TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un, TBMM harcamalarının dış denetiminin, TBMM Başkanlık Divanı'nca görevlendirilecek bir komisyon tarafından yapılmasına ilişkin hükmünü iptal ettiği ve oluşan yasal boşluğu doldurmak amacıyla hazırlanan teklif; yeni kadroların ihdas edilmesini öngörüyor.

Bu çerçevede; Mahkeme'nin iptal gerekçesi doğrultusunda hazırlanan teklifle; TBMM Genel Sekreterliği Hukuk Müşavirliği personel yapısının, diğer kurumlarla paralellik sağlaması amacıyla yeni hukuk müşavirlerinin atanması öngörülüyor.

Düzenlemeyle; TBMM harcamalarının dış denetiminin, her yıl Sayıştay tarafından görevlendirilen üç denetçiden oluşan bir komisyonca, hesaplar ve bunlara ilişkin belgelerin esas alınarak yapılması getiriliyor.

Teklifle; mevcut haliyle 4 olan hukuk müşavir sayısı 10'a çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler