Vural'dan Erdoğan'a: "Sen de korumayı bil"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Bir yerlere çıkıp 'öldürmeyi iyi bilirsiniz, one minute' diyorsun da öldürmeyi iyi bilenlere karşı o insanları neden koruyamadığının da hesabını vermen lazım. Sen de korumayı iyi bil'' dedi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 13:14
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla Bağ-Kur emeklilerine doğan zam imkanının, komisyonda kabul edilen bir önergeyle Hükümet tarafından kullanılmadığını ileri sürdü. Vural, ''Bağ-Kur emeklilerinin bütün hayalleri yıkılmıştır'' diye konuştu.

Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmadığı için Yeşil Kartlıların yine il ve ilçe kurullarının inisiyatifine bırakıldığını söyleyen Vural, ''Yeşil Kartlılar yine siyasi iktidarın iki dudağı arasında adeta bir köle gibi kullanılmak istenmektedir. Sandık yaklaştıkça Yeşil Kart gibi bir hususu siyasi malzeme olarak kullanmak için kanun teklifi komisyondan geçmiştir. Milleti tehdit ederek sandığa götürme niyeti ortaya çıkmıştır'' iddiasında bulundu.

Vural, polis ve öğretmen alımlarıyla ilgili kanun tasarılarına da değinerek, ''Yaklaşan seçim sandığı ve milletin AKP konusunda vardığı hüküm, Hükümeti bu gibi konularda rant elde etme dönemine sokmuştur'' dedi.


"Çok atıp tuttu ama bir şey görmedik"

Başbakan Erdoğan'ın Tevrat üzerinden mesajlar verdiğini belirten Vural, şunları söyledi:
''Sayın Başbakan İsrail konusunda bu kadar çok gök gürültüsü yapıyor ama bu gök gürültüsünden bir yağış meydana gelmiyor. Öyle gök gürültülü konuşmalarına çok şahit olduk. Gazze'de o çocuklar öldürüldüğü zaman da çok atıp tuttu ama bir şey görmedik. Yahudi cesaret madalyası sahibi Başbakan Erdoğan'ın madalyasını iadesine şehadet etmedik.

Bir taraftan Gazze'ye saldırı konusunda İsrail'i kınıyorsun, 'çocukları öldürüyorsun, one minute, siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyorsun, ondan sonra bunlarla tatbikat planlamışsın. Başbakan atıyor tutuyor ama bir bakıyorsunuz ki İsrail'in OECD'ye üye olmasını veto etmiyor. Meydanlarda İsrail'e atıp tutuyorsun da neredeydin sen? Madalya hala uhdende, tatbikatları planlamışsın, OECD'ye üyeliği onaylamışsın, ondan sonra İsrail'e atıp tutuyorsun.

Sayın Başbakan'da laf çok ama icraat yok. Bütün bunlar iç politika malzemesi olarak kullanılıyor. Orada kaybettiğimiz canların üzerinden politika devşirmeye çalışılıyor. Adama sorarlar 'bu canların gitmesini niye engelleyemedin?' diye. Bir devlet o insanların önce canını korumayı bilmeliydi. O silahların sıkılmasını engellemeliydi. Önce oralarda 'one minute' diyecektin. Sayın Başbakan bu devletin caydırıcılığını neden kullanmamıştır? Bu konuda bilgi sahibi olmuş mudur, olmamış mıdır, bütün bu soruların cevaplarının verilmesi gerekmektedir. Bir yerlere çıkıp 'öldürmeyi iyi bilirsiniz, one minute' diyorsun da öldürmeyi iyi bilenlere karşı o insanları neden koruyamadığının da hesabını vermen lazım. Sen de korumayı iyi bil.''


"İbretlik bir dönem"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin Türkiye'yi ziyaretine değinen Vural, Barzani'nin sözlerini eleştirdi.

Vural, ''(Açılım politikasına devam edilmeli) diyor. Sen önce kendi ülkendeki teröristin o toprakları kullanmasına izin verme. Irak'ın kuzeyini PKK terör örgütü hala lojistik üs olarak kullanmaktadır ve Türkiye bu konuda etkili bir terörle mücadele uygulamamaktadır'' dedi.

Bugün Türkiye'nin ''milli politikalarının yok olduğunu'' ileri süren Vural, ''Nerede Kerkük, nerede Kıbrıs? Uygur Türklerine uygulanan katliam sonrası atıp tutan Başbakan, ne yaptın şimdi, neredesin? Nedense bu konularda sus pus'' diye konuştu.

Vural, ''siyasilerin millete mesajlarını Tevrat üzerinden verdiği'' çok ibretlik bir dönem yaşandığını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler