Merkel tasarrufa geçiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkenin mali geleceğinin sağlam bir şekilde ayakta kalabilmesi için 2014 yılına kadar yaklaşık 80 milyar Avro tasarruf yapılacağını söyledi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 20:05
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kabinenin bugün tasarruf paketi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tasarruf paketinin zorlu görüşmelerden sonra kabul edildiğini belirterek, ''Mali geleceğin sağlam bir şekilde ayakta kalabilmesi için 2014 yılına kadar yaklaşık 80 milyar Avro tasarruf edeceğiz'' dedi.

Mali sistemdeki boşlukları kapatmaya çalıştıklarını, bunun için ekonomik ve sosyal alanlarda kısıtlamaya gidileceğini ifade eden Merkel, bu yeni yapılanmayla ekonomiye büyük katkı sağlanacağını kaydetti.

Sağlık sisteminde de reformlar yapılacağını belirten Merkel, istihdam politikasında, çalışabilecek durumda olan ve sosyal yardım parası alanlara iş imkanı sağlanabilmesi için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

Westerwelle de son yıllarda Almanya'da imkanlarının üzerinde yaşadıklarını belirterek, tasarruf paketinin hırslı, kapsamlı ve sağlam olduğunu, katma değer vergisi ve gelir vergisinde de artırmaya gidilmeyeceğini söyledi.

Enerji şirketlerinden de vergi alınmasının öngörüldüğü tasarruf paketinde, kamu dairelerinde ve Alman Silahlı Kuvvetleri birimlerindeki çalışma yerlerinin sayısının da azaltılması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler