"İskenderun, İsrail karşıtı askeri merkez oldu"

İsrail istihbaratının yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesi, İskenderun'un, "son iki ayda sessizce" İsrail karşıtı bir askeri merkez haline geltirildiğini" öne sürkerken "Türkiye, Suriye ve Lübnan'daki hedefleri, potansiyel İsrail saldırılarına karşı savunmak için Mayıs ortasında limana hava savunma füzeleri nakletti" iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 15:52
Abone Ol google-news

DEBKAfile, askeri kaynaklara dayanarak "Gazze filosu"na yönelik baskın, denizde İsrail, Türkiye ve Hamas arasında "yarı gizli bir deniz savaşını tetiklediği"ni savundu. Türkiye'nin, yedi askerin şehit olduğu İskenderun'daki terör saldırısının arkasında İsrail'in bulunup bulunmadığını araştırdığını öne süren DEBKAfile şu iddialara yer verdi:

"Ankara ilk defa Suriye ve Hizbullah'a hava savunmasını sağlıyor"


"Askeri kaynaklarımız, İskenderun'un son iki ayda sessizce Suriye ve Hamas ile İsrail arasında potansiyel çatışmalarda, büyüyen askeri merkez rolünü açıkladı. Türkiye, Suriye ve Lübnan'daki hedefleri, Doğu Akdeniz'den potansiyel İsrail saldırılarına karşı savunmak için Mayıs ortasında limana hava savunma füzeleri nakletti. Ankara, ilk defa Suriye ve Hizbullah'ı, bir hava savunma şemsiyesi sağlıyor ve İsrail ile ihtilaftlarında onların yanında yer alıyor."

DEBKAfile, Ankara'nın, "Mavi Marmara"da İsrailli komandoların "silahlı" adamlarla çatışmasından birkaç saat sonra İskenderun'da gerçekleşen saldırısının arkasında İsrail olduğu kuşkularını kanıtlayabilmesi halinde İsrail'in, Türkiye topraklarında "terörist eylemlere karıştığı"nı iddia edebileceğini belirterek, "İki ülke arasındaki gerginliklere rağmen hala sürdürülen diplomatik ilişkiler kesilecek, bu da savaş ilanı önceki adım olacak" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler