Polis aracına saldırı

Küçükçekmece'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırıda polislerin de aralarında bulunduğu 15 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 05:58
Abone Ol google-news

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait servis otobüsünün Halkalı Bezirganbaşı mevkisindeki Mehmet Akif Ersoy Hastanesinin önünden geçişi sırasında bomba patlatıldı.

Patlama sonucu, ilk belirlemelere göre, servis aracında bulunan polislerden ve aracın yanından geçmekte olan yurttaşlardan 15 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslar ve özel araçlara çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

 

Yaralananların tamamı polis

Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, servis aracına yönelik bombalı saldırıda yaralananların tümünün polis memuru olduğunu bildirdi.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralıları ziyaret eden Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, hastanede halen 7 polis memurunun tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Öztürk, olayda yaralananların tamamının servis aracında bulunan memurlar olduğunu, vatandaşlardan yaralanan bulunmadığını söyledi.

Saldırıda yaralanan polis memurları Engin Akbağ, Oktay Korkmaz, Faruk Candan, Mustafa Keskinkılıç, Tahsin Aydın Şahan, Ferhat Yaman, Nazmi Gür, Cem Alice, Recep Peru, İlker Cantürk, Fehmi Gündüz, Kemal Şahiner, Volkan Kaya, Kadir Turan ve Asiye Özçelik'in sağlık durumlarının iyi olduğu, bazılarının taburcu edildiği bildirildi.
 

 

"Olayı araştırıyoruz"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırıda 15 polisin hafif yaralandığını, olayla ilgili araştırmanın devam ettiğini bildirdi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait servis otobüsünün Halkalı Bezirganbaşı mevkisindeki bombalı saldırıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çapkın, ''Bir patlama bu. Servis minibüsü geçerken yolun kenarına konulmuş ve patlatılmış bir bomba. Öyle görünüyor. Uzaktan kumandalı olabilir'' dedi.

Araştırmalarının devam ettiğini belirten Çapkın, ''15 arkadaşımız hafif yaralı. Olayı araştırıyoruz. Konu bu şekilde. Şu anda olayın failleriyle ilgili bilgi yok, çalışıp bulacağız'' diye konuştu.

Bu arada, patlama sırasında olay yerinden geçerken hafif yaralanan 2 yurttaşın Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Çevredeki hastanelerde başka yaralı bulunup bulunmadığının araştırıldığı bildirildi.

 

"Türkiye'de terörün hiçbir hedefi yok"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Türkiye'de terörün hiçbir hedefi yok, terörle varılacak hiçbir hedef de yok'' dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret etmek üzere Ulus'taki valilik binasına gelen Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı henüz üstlenenin olmadığını belirten Atalay, şu an için açıklanabilecek somut bir sonuç ve güvenilir bir bilginin olmadığını söyledi.

Atalay, konuyla ilgili elde bazı bilgilerin bulunduğunu ancak bunları, çalışmaların sağlıklı yürümesi açısından erken vermenin doğru olmayacağını ifade etti.

Polisin saldırıyla ilgili çalışmalarını yoğun ve kapsamlı şekilde sürdürdüğünü bildiren Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden saldırının faillerinin bulunmasını istediğini kaydetti.
Saldırıda bazı polislerin hafif şekilde yaralandığını anımsatan Atalay, ''Üzücü olan şu, sabah görevine giden güvenlik görevlilerimize bunu yapanlar, bundan ne bekler. Orada, Allah göstermesin polislerimizden bir kısmı hayatını kaybetseydi kimin ne kazancı olacaktı? Türkiye'de terörün hiçbir hedefi yok, terörle varılacak hiçbir hedef de yok'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler