NASA'dan özel hizmet

Uzaya gitmek isteyip de milyonlarca doları olmadığından bu arzusunu yerine getiremeyen gönüllü uzay kaşifleri için Amerikan uzay çalışmaları kuruluşu NASA, internet kullanıcılarına isim ve fotoğraflarını uzaya gönderme şansı sunuyor.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 07:02
Abone Ol google-news

NASA'nın bu ücretsiz hizmetinden faydalanmak için "faceinspace.nasa.gov" adresine girmek, fotoğraf ile ismi yüklemek ve bu hatırayı uzaya son iki mekik seferinden hangisinin götüreceğini seçmek yeterli. Bu hizmetten faydalananlar, fırlatılışından sonra isim ve fotoğraflarını uzaya taşıyan mekiği, sanal ortamda, Twitter ve Facebook gibi paylaşım sitelerinden de takip edebilecekler.

Uzay seferinin sonunda mekiğin yere inmesinin ardından ismini ve fotoğrafını uzaya gönderenler, bu siteye tekrar girerek, sefer komutanı tarafından imzalanan "Uçuş Sertifikalarını" da yazıcıdan alabilecekler. Mekiklerin, 30 yıla yakın hizmet verdikten sonra emekliye ayrılmalarından önce Discovery'nin eylül ortasında Endeavour'ın da kasım sonunda yapacağı son iki sefer kaldı.
NASA'nın bu hizmeti, uzaya büyük ya da küçük çeşitli eşyalar götürme geleneğine dayanıyor.

Öğrencilerin imzaları, Beatles plakları, "Toy Story" animasyon filminin karakteri Buzz'ın oyuncak bebeği, bilim kurgu dizisi Uzay yolu'nun yaratıcısı Gene Roddenberry'nin külleri gibi birçok şey daha önce uzaya götürülmüştü. Mart 2009'da da bir yarasa, Discovery'nin yakıt tankına tüneyerek maceraya atılmış ancak fırlatmadan sonra NASA kontrol merkezinin ekranlarından kaybolmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler