Özbek'ten sert çıkış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, ''Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır, referans olanlar da vardır. Ancak bu kurul kararıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Birinin söylemesiyle, istemesiyle o işler olmaz'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 06:47
Abone Ol google-news

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, HSYK'ye girişinde, gazetecilerin bugün bazı gazetelerde yer alan Yargıtay üyelerinin seçiminde, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüşme yaptığı yönünde iddiaların yer aldığının hatırlatılması üzerine, değerlendirmelerde bulundu.

Basında yer alan haberleri görmediğini ifade eden Özbek, Oktay ile bir dönem beraber çalıştıklarını ve zaman zaman bir araya gelerek konuştuklarını söyledi.

Oktay'ın yer aldığı bir soruşturmanın bulunduğunu anımsatan Özbek, ''Soruşturmayı etkileyecek, konunun içeriğine girecek bir şeyler söylemem yanlış olur. Bu konuda hiçbir karanlık nokta bırakmamak için gerekli açıklamaları yaparım'' dedi.

''Oktay, Yargıtay seçimlerinde isim önerdi mi?'' sorusu üzerine Özbek, ''Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır, referans olanlar da vardır. Ancak bu kurul kararıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Birinin söylemesiyle, istemesiyle o işler olmaz'' diye konuştu.

Özbek, yanlış anlamaları önlemek için gerek görürse ileri bir tarihte yeniden açıklama yapabileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler