Yeşilırmak ve Çoruh Elektrik satılıyor

Özelleştirme Yüksek Kurulu, yüzde 100 hissesi Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait olan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi 441 milyon 500 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Çalık Enerji'ye, Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi 227 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.'ye satışına ve devrine onay verdi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 07:13
Abone Ol google-news

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin satışına onay verdi. ÖYK kararına göre Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.'deki yüzde 100 oranındaki hissesinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) düzenlediği ihalede 441 milyon 500 bin dolarla en yüksek teklifi veren Çalık Enerji'ye, Çoruh Elektrik'in yüzde 100 hissesinin ise 227 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde devredilmesine karar verildi.

ÖYK'nın Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 hissesinin İhale Komisyonu tarafından yapılan 6 Kasım 2009'da yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda 441 milyon 500 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine onay verildi. Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım 441 milyon dolar bedelle ikinci teklifi veren Anadolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak. Yasal prosedürlerin bu şirket tarafından da yerine getirilmemesi halinde sırasıyla devir işlemi şu sırayla yapılmaya çalışılacak: "405 milyon 500 bin dolar bedelle üçüncü teklifi veren Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, 386 milyon 500 bin dolar bedelle dördüncü teklifi veren Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.'e, 366 milyon dolar bedelle beşinci teklifi veren Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye." Bu şirketlerin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminat İdare lehine irat kaydedilecek. İhale iptal edilecek.

Çoruh Elektrik Dağıtım Aksa Elektrik'e

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 hissesi ise 6 Kasım'da 2009'da yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda 227 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak. Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminat İdare lehine irat kaydedilecek. Böyle bir durumda şu sıralamayla Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin satışı ve devri söz konusu olacak: "226 milyon 750 bin dolar bedelle ikinci teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., 225 milyon dolar bedelle üçüncü teklifi veren Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., 209 milyon dolar bedelle dördüncü teklifi veren Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş." Söz konusu şirketlerin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilecek, ihale iptal edilecek. Her iki dağıtım bölgesinin satış sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ile satış sözleşmesinin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında ÖİB yetkili olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler