"Platini'ye rağmen 6 oy başarıdır"

UEFA Tahkim Kurulu Üyesi ve Eski Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Türkiye'nin Euro 2016 evsahipliği karar toplantısında başarılı bir sonuç aldığını ve tartışmaları yanlış bulduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 07:22
Abone Ol google-news

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Birkbeck Üniversitesi'nde, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından hazırlanan ''Kurumsal Yönetim İlkeleri Işığında Türk Futbol Kulüpleri Yönetim Rehberi''nin tanıtım toplantısına katılan Levent Bıçakcı, soruları yanıtladı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası evsahipliği karar toplantısında Türkiye'nin başarılı bir sonuç aldığını belirten Bıçakcı, ''Tartışmaları çok yanlış buluyorum. Oylamada 7-6 kaybettik. Karşımızdaki rakip Fransa'ydı ve Michel Platini de UEFA'nın başkanı. Ona rağmen 6 oy almamız bence hem Futbol Federasyonu'nun hem de Sayın Asbaşkan Şenes Erzik'in çalışmasının neticesinde oldu. Bütün eleştirileri çok anlamsız buluyorum'' diye konuştu.

UEFA Başkanı Michel Platini'ye yönelik basında yer alan eleştirilere katılmadığını ifade eden Bıçakcı, şöyle konuştu:

''Bizim Cumhurbaşkanımız Cenevre'ye gitti. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de geldi. Herkesin kendine göre çalışma tarzı ve üslubu vardır. Platini de orada kendi düşüncelerini söyledi. Mutlaka bir yenen ve yenilen olacaktı. Onlar bizi yenmiş oldular ama Türkiye şimdiye kadar 3. kez bu tür organizasyona talip oluyor ve bu kez en çok oyu aldı.''

 

"Kurumsallaşmada çok yol almamız lazım"

Futbol Federasyonu'nun kurumsallaşma çalışmalarını değerlendiren Bıçakcı, ''İlerleme olduğunu söyleyemem ama daha çok yol almamız gerektiğini söyleyebilirim. 2-3 yıl içinde UEFA Lisans Sisteminin bütün kulüplerimize uygulanmasının zorunlu hale getirilmesi şart'' dedi.

Bıçakcı, UEFA'nın borçlu kulüpleri Avrupa kupalarına almama kararıyla ilgili olarak da bu kuralın bir Türk kulübüne uygulanması halinde diğer kulüplerin kararı ciddiye alacağını kaydetti.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun Ankaraspor'u Turkcell Süper Lig'den düşürmesiyle ilgili kararı değerlendiren Bıçakcı, kurulun bu konuda yüzde 100 doğru bir karar verdiğini söyledi.

Birkbeck Üniversitesi'ndeki toplantı hakkında da bilgi veren Bıçakcı, Türkiye'de yapmış oldukları kulüplerin kurumsallaşmasıyla ilgili çalışmayı üniversitenin spor akademisiyle birlikte değerlendirdiklerini ifade ederek, ''Bizim için çok faydalı oldu. Bütün bu değerlendirmeleri biz daha sonra Anadolu kulüplerimizle paylaşacağız. Kulüplerimizin kurumsallaşması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon