Buğday beklentileri karşılayamadı

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, ''Enflasyon oranı yaklaşık yüzde 10'larda gezerken buğday fiyatlarına yüzde 4 zam yapılması hiç iyi olmadı'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 07:52
Abone Ol google-news

Cengiz Yorulmaz, açıklanan buğday alım fiyatlarını yeterli görmediklerini bu fiyatlarla üreticilerin sıkıntı çekmeye devam edeceklerini belirtti. Buğday alım fiyatlarına yapılan yüzde 4'lük zamdan üreticilerin memnun olmadığını belirten Yorulmaz, ''Türkiye'de enflasyon oranı yaklaşık yüzde 10'larda gezerken buğday fiyatlarına yüzde 4 zam yapılması hiç iyi olmadı. Üretimin devam etmesi için hiç olmazsa enflasyon oranında zam yapılsaydı. Bu ülkede bu insanları küstürmek, üründen uzaklaştırmak çok yanlış. İlaç, gübre, akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın yanında, buğday fiyatlarına yapılan zam çok düşük kaldı'' dedi.

Yorulmaz, Edirne buğdayının Türkiye'nin en kaliteli buğdayı olduğunu, bu yıl Edirne'de yetişen buğdayın Türkiye'de aranan ve istenen buğday olacağını belirtti. Bu yıl rekoltede geçen seneye oranla yüzde 20 kayıp olabileceğini anlatan Yorulmaz, rekolte kaybını aşırı yağışlardan kaynaklanan hastalıklara bağladı.

Yorulmaz, bu yıl Edirne merkezde 400 bin dönümlük bir alanda buğday ekiminin yapıldığını belirti. Buğday ithalatının bir yıl süreyle yasaklanmasının çiftçiler için olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Yorulmaz, bu uygulamayla üreticinin satacağı buğday fiyatının düşmesinin önüne geçileceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler