Salsa, Fas'ı karıştırdı

Fas'ta düzenlenen ilk 'Uluslararası Salsa Festivali' ülkeyi karıştırdı. Festival, lâikler ile şeriatçılar arasında tartışmaya yol açıyor. Muhafazakârlar tarafından "İslâmın ve şeriatın özüne aykırı" bulunan salsa dansı, "gençlerin ahlâkını bozmak", "günah olmak", "para israfı olmak" gibi ithâmlarla tepki görüyor.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 10:03
Abone Ol google-news

Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen ilk 'Uluslararası Salsa Festivali' , şeriat yanlıları ve lâikliği savunanlar arasında tartışmaya neden oluyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden El-Arabiya televizyonunun haberine göre, nüfusunun yüzde 98'i Müslüman olan Fas'ta, "İslâmın ve şeriatın özüne aykırı" bulunan salsa festivali muhafazakarların tepkisini çekiyor.

El-Karaouine Üniversitesi Hukuk Profesörü Muhamed El-Taweel, salsa festivalinin şeriat hukukunu ihlâl ettiğini, kadın ve erkek arasındaki cinsel duyguları körüklemesi nedeniyle de günah olduğunu belirtti.

Faslı Şeyh Abdul-Bari al-Zamzami de, festivalin gençlerin ahlâkını bozduğunu öne sürdü.

Faslı hatip Muhamed al-Amrawi ise bu festivalin Avrupa'ya, Fas'ın liberal bir ülke olduğunu kanıtlamak için düzenlendiğini ve para israfından başka bir şey olmadığını savundu.

Öte yandan aydın kesim, festivalin kültürlerarası etkileşim için önem taşıdığını ifade ediyor.

Eski İletişim Başkanı Nabil Benabdallah, "Festivalin Fas halkı üzerinde negatif bir etki yaratacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Anayasal Monarşi ile yönetilen Fas'ta kral VI. Muhammed, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olması gerektiğini savunuyor.

8-12 Ekim tarihlerinde düzenlenen festival, Küba, Meksika, Amerika, İsveç, İtalya gibi dünyanın çeşitli yerlerinden 100'ün üzerinde dansçıyı ağırlıyor. Festival boyunca dansçılar Faslı üniversite öğrencilerine de salsa dersi verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler