Evinizde deniz manzaranız olsun ister misiniz?

Bursa'da bir tasarım ve dekorasyon firması, geliştirdiği görüntülü pencere sistemi sayesinde evleri ''deniz manzaralı'' hale getirebiliyor.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:46
Abone Ol google-news

Ev ve iş yerlerine monte edilen görüntülü pencereye, deniz, ormanlık alan, boğaz köprüsü, göl gibi arzu edilen çok sayıda görüntü aktarılabiliyor. Bursa'da kurulu firmanın sahibi İlhan Öztürk, tekstil, reklam, dekorasyon ve tasarım işleri üzerine faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Öztürk, 20 yıllık düşüncesi ve hayali olan bir ürünü bu yıl geliştirdiğini ifade ederek, ürününün Türkiye ve hatta Avrupa'da ilk olduğunu ileri sürdü.

''Görüntülü Pencere'' olarak adlandırdığı bu ürün sayesinde birçok kişinin evini, dağ, deniz, göl, İstanbul Boğaz Köprüsü, orman, çiçeklerle donatılmış bir bahçe manzaralı yapabildiğini dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

''Tamamen dijital bir sistem. Display sistem olarak adlandırılıyor. Güçlü bir bilgisayar, full HD görüntü desteği ve ekranlardan oluşuyor. Evin bir duvarı pencere olarak tasarlanıyor ve istenilen görüntü bu büyük pencereye aktarılıyor. 85 inch büyüklüğündeki bu pencereye her türlü görüntü sesli olarak aktarılabiliyor. Evin içinde dağ ya da denizi izlerken kuş seslerini ve dalga seslerini dinleyebiliyorsunuz. Bu sistemin maliyeti 12 bin 500 lirayı buluyor. Bu fiyata bir ev, tahmin bile edilemeyecek manzaralara kavuşuyor.''

Aynı anda 4 film izleyebiliyorsunuz

Sistemin birçok özelliğinin bulunduğunu vurgulayan Öztürk, dev ekranda internete girilebildiğini, film de izlenebildiğini söyledi. Pencerenin 4 parçaya ayrılıp, 4 farklı film seyretme imkanı sunduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti: ''Ayrı ayrı kulaklıklar bulunuyor. Evde bulunan 4 kişi, farklı filmleri ya da televizyon kanallarını kulaklıklar vasıtasıyla kimseyi rahatsız etmeden izleyebilir. İsteyen kişi internete girebilir. Görüntülü penceremizi ilk olarak Bursa'da açılan Ambalaj-Plastik Fuarı'nda sergiledik. Daha öncesinde yaptığımız tanıtımlar da var. Talep beklediğimizin de üzerinde. Böyle bir pencereyi yaptırıp önünde kahve ya da çayını yudumlamak isteyenin sayısı giderek artıyor. Görüntülü pencerenin strese de iyi geleceğini iddia ediyoruz.''

Öztürk, bu sistemin yanı sıra mavi bir gökyüzü ya da yıldızlara bakıyormuş izlenimi veren özel tavanlar da yaptıklarını belirterek, ''Özel tavanın metrekaresi ise 450 liraya mal oluyor. Tavana da istenilen her türlü resim yerleştirilebiliyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler