Dünya Kupası LCD'lere talebi arttırdı

Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası maçlarını evinde son teknoloji ürünü cihazlarda izlemek isteyenlerin plazma, LCD ve LED televizyonlara talebi artırdıkları bildirildi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:03
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, 11 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında Güney Afrika'nın ev sahipliğinde yapılacak Dünya Kupası heyecanını evinde yaşamak isteyen vatandaşlar, son günlerde plazma, LCD ve LED televizyonları satın alıyor.

Bazı markaların Dünya Kupası için özel kampanyalar düzenlemesi de söz konusu televizyonların satışlarını olumlu yönde etkiledi. Büyüklüğüne göre 900 ile 6 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan televizyonlardan en fazla, uygun fiyatının da etkisiyle 82 ekran modeller tercih ediliyor.

''Kahvehane, kafe ve restoran'' gibi işletmelerin sahiplerinin de bu dönemde eski televizyonlarını yeniledikleri, daha çok 106 ve üzeri ekranı olan plazma, LCD ve LED teknolojisi televizyonlara ilgi gösterdikleri belirtildi.

Bunun yanında sinema ses sistemlerine olan ilginin de arttığı öğrenildi. Evinde stat havası oluşturmak isteyen futbol severler, bütçelerine göre bu televizyon ve ses sistemlerinin yanında televizyonların göz hizasında yerleştirildiği plazma sehpa ve aksesuarlarına da ilgi gösteriyor.

 

"Satışlardan oldukça memnunuz"

Beyaz ve kahverengi eşya satışı yapan bayi yetkilileri, Dünya Kupası fırsatını değerlendirmek isteyen birçok firmanın özellikle son bir ay içinde plazma, LCD ve LED televizyonlara yönelik çeşitli kampanyalar düzenlediğini belirtti.

Futbol severlerin kaçırdıkları maçları VCD'leri aracılığıyla CD'lere kaydetmek ve arşiv oluşturmak için bu cihazlara da ilgi gösterdiğini ifade eden beyaz eşya satıcıları, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda oynamamasına ve piyasaların eski canlılığını yaşamamasına rağmen bu cihazların satışlarından oldukça memnun olduklarını söyledi.

Öte yandan bir elektronik eşya üreticisi firma LCD veya LED teknolojisi ürünlerden birini alan müşterilerden kura sonucu belirlenecek ikisini Dünya Kupası'nın final maçını izlemek üzere Güney Afrika'ya götürmek amacıyla kampanya yaparken, bir diğer üretici firma da bu ürünlerden satın alıp şampiyonada kupayı kaldıracak ülke takımını doğru tahmin eden kişiye aldığı ürünü hediye etmeyi vaat eden kampanya düzenliyor.

Bazı firmalar şampiyona dönemine özel bu ürünlere yönelik indirimler düzenlerken, bazıları da Digitürk ve HD paketi hediyeli kampanyalar gerçekleştiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler