"Lig beşinciliği yakışmadı"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıklarını, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini, ancak lig beşinciliğinin kendilerine yakışmadığını, daha iyi işler yapmak zorunda olduklarını bildirdi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:21
Abone Ol google-news

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Dergisi'nin bu ay yayımlanan sayısındaki yazısında, geride bıraktıkları sezonun birkaç kelimeyle özetini yapmaları halinde, kupa mücadelesinde elde ettikleri şampiyonlukla başarılı olduklarını, ancak ligi istenen seviyede bitiremediklerini söyleyebileceklerini belirterek, ''Yine de takımla birlikte başladığımız süreçte güvensizlik, moralsizlik, sorumluluk alma anlayışından kaçma durumundan kurtulup bugünlere gelmek son derece önemliydi'' dedi.

Önlerindeki kısa sürede hızlı bir değişime girdiklerini kaydeden Güneş, ''Şikayetçi olmak yerine sorunları çözen kişi konumunda davranmalıydık, öyle de yaptık. Planımız bir yandan yarışmacı takım olurken diğer yandan ileriye dönük yapı inşa etmekti. Ekonomik, kadro, anlayış anlamında sorunlar vardı. Fakat gerçeği görmemiz, sıkıntıları saklamak yerine aşmamız gerektiğini biliyorduk. Öyle de davranmaya çalıştık. Bunu yanında kurumsal kimliğimizle Avrupa'da olmak istiyorduk. Kupayı kazandık, UEFA Ligi'nde varız ama lig beşinciliği bize hiç yakışmadı'' ifadelerini kullandı.

Güneş, birlikte çalışmak gerektiğini hep söylediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

''Trabzon kentinin bu yönde önemli mesafe aldığını rahatlıkla gözlemleme fırsatı buldum. Bunlar sevindirici, umut verici gelişmeler. Her şeye rağmen başta kendimizi de eleştirerek, yönetim, medya, taraftar ve oyuncu anlamında daha iyi işler yapmak zorundayız. Sonuçların beklentiye dönüştüğü anlarda agresif olmamaya gayret etmeliyiz. Daha ılımlı olabilirsek spor kültürünü o oranda geliştirebiliriz. Trabzonspor olumlu adım atmışsa her birimin katkısı, olumsuz adım atmışsa yine her birimin eksikliği vardır. Olaylara bu gözlükle bakmalıyız. Sonuçların peşinden gidersek kendimizi karamsarlığa iteriz. Şartlandığımız konular farklı neticelenebilir. Futbol bizim hayatımız değildir, futbol hayatımıza mutluluk veren bir oyun olmalıdır. Eğer böyle bakmazsak yıkılıp gideriz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler