Karikatürist Ferit Öngören yaşamını yitirdi

Karikatür sanatçısı ve yazar Ferit Öngören yaşamını yitirdi. Öngören'in cenazesi yarın öğle namazında Zincirlikuyu Camii'nden kalacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. Karikatürcüler Derneği cenazeye katılmak isteyenler için sabah saat 11.00'de dernek önünden araç kaldırılacağını duyurdu.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:54
Abone Ol google-news

1932 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Ferit Öngören, 1958'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek avukatlık mesleğine başladı.

Daha sonraki yıllarda karikatüre yönelen Öngören, Karikatürcüler Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. Ressamlık da yapan Öngören, 1966 yılında Lastik-İş Sendikasının yayın organı olan ''Lastik-İş''i çıkardı.

Öngören, ''Yelken'', ''Köprü'', ''Ataç'', ''Değişim'', ''Şiir Sanatı'' gibi dergilerde yazdı. Ferit Öngören'in, Anadolu şiirinin evrimini inceleyen araştırmasının bir bölümü de ''Soyut'' adlı dergide yayınlandı.
 

Günay'dan başsağlığı mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, karikatür sanatçısı Ferit Öngören'in vefatı nedeniyle bir baş sağlığı mesajı yayımladı. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Günay, mesajında Öngören'in vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek şunları kaydetti:
''Karikatürcüler Derneği'nin kurucularından, usta karikatürist sanatçısı Ferit Öngören'in vefatından üzüntü duydum.Değerli çalışmalarının yanı sıra mizah ve karikatüre ilişkin yaptığı araştırmalarıyla da Türk karikatür sanatına önemli hizmetlerde bulunan Ferit Öngören'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler