İlk tepki Arınç'tan

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin, anayasa değişikliğine ilişkin kanunu şekil yönünden inceleme kararı vermesini değerlendirirken, ''Mahkeme, kesinlikle esasa girmeyecektir, esas konusunda bir karar vermemelidir'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 09:15
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin, anayasa değişikliğine ilişkin kanunu şekil yönünden incelemesi kararını değerlendirdi.

''Eğer hukuk varsa ve anayasa geçerliyse, anayasada yazılı konuların Anayasa Mahkemesi tarafından da dikkate alınacağını elbette öngörüyor ve kabul ediyoruz'' diyen Arınç, şunları kaydetti:

''Anayasa değişikliğini öngören, 12 Eylülde referanduma götürülecek konuda bir referandum olmadan, milletin evet oylarıyla kabul edilmeden, bu konuda Anayasa Mahkemesinin bir karar vermesinin mümkün olmadığını söylüyorum. Şekil bakımından inceleme yapabileceğini, şeklen noksanlık yoksa bu müracaatı reddedeceğini düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi, kesinlikle esasa girmeyecektir, esas konusunda bir karar vermemelidir.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler