"Güney Akım Yunanistan Ortak Girişimi" kuruldu

Rus Gazprom ve Yunan şirketi Hellenic Gas Transmission System Operator S.A. (DESFA S.A) arasında, Güney Akım projesinin Yunanistan ayağını yürütecek, Gazprom ve DESFA tarafından eşitlik temelinde kurulacak Güney Akım Yunanistan S.A. ortak girişimini tesis etmek üzere ana mukavele imzalandı.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 10:21
Abone Ol google-news

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre söz konusu anlaşma, Rusya-Yunanistan ekonomik, endüstriyel ve bilim-teknik işbirliği ortak komisyonu toplantısında dün imzalandı. Açıklamaya göre, yeni şirket, boru hattının Yunanistan toprakları üzerindeki kısmının mühendislik, finans, inşa ve işletimi konularında faaliyet gösterecek.

Avrupa'nın doğal gaz talebini karşılamak ve doğal gaz ihraç rotalarını çeşitlendirmek amacıyla geliştirilmesi planlanan Güney Akım ile Karadeniz'in altından güney ve orta Avrupa ülkelerine gaz ulaştırılması planlanıyor.

Bu çerçevede, Rusya kıyısındaki ana kompresör istasyonundan Bulgaristan kıyısına kadar Karadeniz'in altına boru döşenecek, bu kısmın toplam uzunluğu 900 kilometre civarında olup, en derin kısmı 2 kilometrenin üzerinde olacak. Güney Akım'ın açık deniz kısmının yıllık kapasitesi de maksimum 63 milyar metreküp olacak.

Projenin Rusya dışındaki kara kısımlarının uygulanması için Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Avusturya ile hükümetlerarası anlaşmalar imzalanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler