"Ne yapıyorsun beceriksiz Başbakan?"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı sırasında golf oynamasına ilişkin tartışmalar için, "Son zamanlarda moda oldu. Her fırsat ordumuzun yıpratılması için kullanılır hale geldi. Orduyu yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yok." dedi. Sezer, Başbakan'ı da sert bir şekilde eleştirdi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ekonomik kriz konusunda kendi hükümetlerini eleştiren Başbakan Erdoğan’a da tepki gösterdi. Sezer, “Bizim üç buçuk yıllık Hükümetimizi eleştiriyor. Oysa bizim aldığımız tedbirler sayesinde Türkiye bugün ayakta. Sen üç buçuk yıldaki hükümeti sorunları çözememekle suçluyorsun ama 340 milletvekili ile altı yıldır tek başına iktidarsın. ‘Ne yapıyorsun beceriksiz Başbakan?’ diye sorma hakkımız var” dedi.

 DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun Aktütün saldırısı sırasında golf oynamasına ilişkin tartışmalar için, “Orduyu yıpratmaya hiçbirimizin, hiç kimsenin hakkı yok. Bizim ordumuz, gerçekten sağlam bir geleneğe sağlam bir duruşa sahip” dedi.

DSP Parti Meclisi, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında DSP Parti Okulu’nda toplandı. Terör, ekonomik kriz ve yerel seçim konularının ele alınacağı PM öncesinde, DSP Lideri Sezer gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını ifade eden Sezer, “Ciddi sıkıntılarımız var. Ciddi sorunlar var. Bugün Türkiye’yi yönetenler bu sorunların aşılması konusunda yeterli çalışmayı, yeterli duruşu ortaya koyamıyorlar” dedi.

 

"Beceriksiz Başbakan"

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “muhalefet bize öneri getirmiyor” şeklindeki açıklamalarını eleştiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ekonomi başta olmak üzere diğer konularda da parti olarak çok daha önceden öneriler getirdiklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan’ı ekonomik kriz konusunda çok daha öncesinden uyardığını anlatan Sezer, Başbakan Erdoğan’ın ise kendisine, “Bize bir şey olmaz” dediğini hatırlattı. Sezer, şunları söyledi:

“Bu kadar vurdum duymaz, yaklaşan sıkıntılardan bi haber, aslında tümüyle ülke yönetiminden bi haber bir Başbakanla ne yazık ki bu ülke altı senedir yönetiliyor. Başbakan hala geçmişi eleştiriyor. Ben de diyorum ki, ‘insaf.’ Bizim üç buçuk yıllık Hükümetimizi eleştiriyor. Oysa bizim aldığımız tedbirler sayesinde Türkiye bugün ayakta. Sen üç buçuk yıldaki hükümeti sorunları çözememekle suçluyorsun ama 340 milletvekili ile altı yıldır tek başına iktidarsın. ‘Ne yapıyorsun beceriksiz Başbakan?’ diye sorma hakkımız var.”

Son dönemdeki yolsuzluk olaylarına da değinen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, özelikle belediyelerde çıkan yolsuzluklara dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler