Türk ve Tuğluk yargılanıyor

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk'un yargılanmasına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 11:37
Abone Ol google-news

Aysel Tuğluk, hakkında görülen iki davadan birinin ikinci duruşmasında, 6 Mart 2008'de Roj TV'de yayınlanan Roj Aktüel programında bir siyasetçi olarak düşüncelerini açıkladığını belirterek, amacının barış sürecine katkıda bulunmak olduğunu, bu kapsamda barış sürecine katkıda bulunabilecek tüm aktörlerle temasa geçilmesi gerektiği yönündeki fikrini açıkladığını söyledi.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Tuğluk, beraatini istedi. Tuğluk'un avukatı Mehmet Nuri Özmen de siyasetçi olan müvekkilinin ülke sorunlarıyla ilgili görüşlerini açıkladığını belirterek, ''Açıklamaları düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmelidir. İsnat edilen suçların unsurlarının oluşmadığını düşünüyor, beraatini talep ediyorum'' dedi.

Özmen, müvekkili hakkında başka yerlerde mükerrer davalar açılmış olabileceğini kaydederek, bunların araştırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının, soruşturmanın genişletilmesi yönünde talep olmadığı takdirde esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın iddia makamına gönderilmesi talebini kabul etti.

Somut olarak bir mükerrer dava iddiasında bulunulmadığından bu yönde araştırma yapılmasına yer olmadığına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Aysel Tuğluk, kapatılan DTP'nin eski milletvekili Ahmet Türk ile birlikte yargılandığı, terör örgütünün Dağlıca saldırısının ardından kaçırılan 8 askerin teslim alınmasına ilişkin davanın duruşmasında ise bu işe gönüllü olarak katıldığını ileri sürerek, ''O dönemde hem askerlerin ailelerinden hem de bazı sivil toplum kuruluşlarından kendilerine taleplerde bulunulduğunu'' söyledi.

Tuğluk, ''İnsani amaçla askerlerin teslim alınıp Türkiye'ye getirilmesi için orada bulunduk. Ayrıca bundan dolayı suçlanmaktan üzüntü duyuyorum'' diye konuştu.

Soruşturmanın genişletilmesi yönünde talep olmadığı takdirde esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.


Ahmet Türk hakkındaki davalar

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ise ''terör örgütünün propagandasını yaptığı'' ve ''suçu ve suçluyu övdüğü'' iddialarıyla hakkında açılan 4 davanın görülmesine Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının, soruşturmaların genişletilmesi yönünde talep olmadığı takdirde esas hakkındaki görüşlerinin hazırlanması için dosyaların iddia makamına gönderilmesi talebini kabul ederek duruşmaları erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler