Atatürk Stadı'nda çalışmalar sürüyor

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursa Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmalarının bekledikleri gibi hızlı ilerlediğini söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 12:37
Abone Ol google-news

Statta devam eden çalışmaları yerinde inceleyen İbrahim Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, daha lig bitmeden Avrupa kupası maçlarını düşünerek stadın yenilenmesi için hazırlıklara başladıklarını ve lig biter bitmez çalışmaların startını verdiklerini belirtti.

''Çalışmalar beklediğimiz gibi hızlı gidiyor'' diyen Yazıcı, tribünlerin betonlarının atılmaya başlandığını, VIP ve kapalı tribün çalışmalarının büyük hızla sürdüğünü, havaların düzelmesinin hemen ardından da saha zemininin çimlendirilmesine başlanacağını kaydetti.

Yazıcı, incelemeye gelen UEFA yetkililerin statta 22 ayrı eksiklik tespit ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Stadı UEFA kriterlerine uygun hale getirmek çok önemli. Aksi halde Şampiyonlar Ligi maçlarını burada oynayamazdık. Maçlarımızı burada oynayamasaydık taraftarlarımız mutsuz olacaktı, biz de mutsuz olacaktık. Çalışmalar gece-gündüz 24 saat esasına göre sürüyor. Çalışmalar bittiğinde hem daha fazla seyirci hem de UEFA kriterlerini yakalamış olacağız.''

Çalışmaların ne zaman biteceği sorusuna da Yazıcı, ''Ağustos'un 13'ünde ligler başlıyor. Ligler başlamadan önce bitecek'' yanıtını verdi.

Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen Pazar günkü Bursa ziyareti sırasında Bursaspor Kulübü'ne de geldiği anımsatılarak, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'ya yeni stadın biran önce yapılması talimatını verdi. Yeni statla ilgili Başbakan Erdoğan ile görüştünüz mü?'' sorusu karşılık ''Bursa'nın yeni stada ihtiyacı var. Bursa'ya 43-44 bin seyirci kapasiteli stat gerekli. Ancak bu bugünden yarına bitecek bir şey değil'' dedi.

Tranfser çalışmalarına ilişkin de Yazıcı, ''Çalışmalarımız devam ediyor. Bitince açıklıyoruz zaten'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler