2010 Dünya Kupası'na doğru

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası için geri sayım başladı. Takımlar son hazırlıklarını yaparken birçok yıldız futbolcunun sakatlıkları nedeniyle takımlarındaki yerlerini alamayacak olması futbol severleri üzdü.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 12:59
Abone Ol google-news

Güney Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası için heyecan dorukta. Takımlar son hazırlıklarını sürdürürken gelen sakatlık haberleri  takımların teknik ekipleri kadar futbol severlerinde canını sıkıyor.

Fransa

Dünya Kupası'nda A Grubu'nda mücadele edecek Fransa Ulusal Futbol Takımı'nın stoperi Eric Abidal, dünkü antrenmana ''hafif kas yorgunluğu'' nedeniyle katılamadı.

Teknik direktör Raymond Domenech'in stoperlerle ilgili endişesine bir yenisi daha eklendi. Baldırındaki sakatlıktan başka, mide ağrısıyla da gündeme gelen William Gallas'ın ardından, partneri Eric Abidal da dünkü antrenmanda yer alamadı.

Domenech'in tercihi Abidal-Gallas ikilisi, Fransa'nın 3 hazırlık maçında birlikte forma giymişti.

Açılış maçında 11 Haziran Cuma günü Uruguay ile karşılaşacak Fransa, ikinci maçını Meksika, üçüncüsünü ise Güney Afrika ile yapacak.


Fildişi Sahili

Fildişi Sahili Milli Takımı'nın forvet oyuncusu Didier Drogba, alçılı koluyla İsviçre'deki kampa döndü.

Japonya ile yapılan hazırlık maçında dirseği kırılan Drogba, İsviçre Alplerindeki kampta hazırlıklarını sürdüren arkadaşlarına katıldı. Takımın sözcüsü Eric Kacou, dünkü açıklamasında, takım, 10 Haziran Perşembe günü Güney Afrika'ya gittikten sonra Drogba'nın antrenmanlara ne zaman başlayacağının veya maçlara çıkıp çıkamayacağının henüz netleşmediğini belirtti.

32 yaşındaki yıldız futbolcu, pazar günü İsviçre'nin başkenti Bern'de ameliyat olmuştu.



Slovakya

Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele edecek Slovakya'nın defans oyuncusu Martin Skrtel'in sakatlıktan kurtulduğu ve 11 Haziran'daki açılış maçında oynayabileceği bildirildi.

Slovak haber ajansı SITA'nın haberine göre, Slovakya Milli Takımı'nın doktoru Ladislav Pavloviç, cumartesi günü ayak bileğinden sakatlanan Liverpoollu Skrtel'in durumunun düzeldiğini söyledi. Skrtel'in bileğindeki dokunun zarar görmediğini belirten Pavloviç, ''Bileğinin şişliği hala önemli. 3 gün daha dinlenmesi gerekiyor. Martin mücadeleci bir futbolcu. Yeni Zelanda ile yapacağımız açılış maçına hazır olacaktır'' dedi.

Bu arada, Napolili yıldız orta saha oyuncusu Marek Hamsik, hafif sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmana çıkamadı.


Brezilya

Dünya Kupası'nda G Grubu'nda mücadele edecek Brezilya Milli Futbol Takımı'nda yıldız futbolcu Kaka'nın morali, son hazırlık maçından sonra yerine geldi.

AC Milan'dan Real Madrid'e transfer olduktan sonra uzun süreli sakatlığı nedeniyle bekleneni veremeyen Kaka, takımının Tanzanya'yı 5-1 yendiği son hazırlık maçında, sakatlıktan tamamen kurtulduğunu ispatladı.

Maçta 90 dakika boyunca forma giyen ve 1 gol kaydeden Kaka, en iyi maçını oynamasa bile ilk maçtaki 45 dakikalık performansından sonra daha iyi durumda olduğunu söyledi. Kaka, Kuzey Kore ile 15 Haziran Salı günü yapacakları açılış maçına kadar hazır olacağına inandığını kaydetti.


Portekiz

2010 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Portekiz'de Nani kadrodan çıkarıldı.

Portekiz Futbol Federasyonunun açıklamasında, kanat oyuncusu Nani'nin sol omzundaki sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, ''Testlerin ardından Nani'nin kupaya katılacak durumda olmadığına karar verildi'' denildi.

Nani, takımı geçen Cuma günü Güney Afrika'ya uçmadan önce Lizbon'da yaptığı antrenmanda sakatlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler