Başsavcılıktan yazılı açıklama

Başsavcılık, ''Deniz Feneri Derneği yöneticileri ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarının baypas edilmesinin söz konusu olmadığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 13:03
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında Deniz Feneri soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının ''baypas edildiği'' yönünde haberlerin yer alması üzerine yazılı açıklama yaptı. ''Haberlerin gerçeğe uygun olmadığı ve içerik bakımından yanıltıcı olduğunun görüldüğü'' ifade edilen açıklamada, Başsavcılığa Deniz Feneri Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve bununla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi: ''Deniz Feneri Derneği yetkilileri ile ilgili olarak Almanya Adli makamlarınca başlatılan soruşturma nedeniyle Başsavcılığımızdan adli yardım isteminde bulunulmuştur. Başsavcılığımızda, mevcut soruşturma ile Almanya adli makamlarının göndermiş oldukları adli yardım isteminin farklı konularda olduğu görülerek, adli yardım isteminin yerine getirilmesi için Talimat Bürosunda çalışan Cumhuriyet Savcıları görevlendirilmiştir. Almanya adli makamlarının adli yardım soruşturmasına katılma istemleri de Talimat Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcıları tarafından değerlendirilmiştir.
Deniz Feneri Derneği yöneticileri ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarının baypas edilmesi söz konusu değildir. Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinin yerine getirilmesinde yasa, yönetmelik, genelgeler ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı genel çalışma esas ve ilkeleri hakkındaki yönergemize uygun olarak, Cumhuriyet Başsavcısı tarafından takdir edilmekte olup, yanlış anlamaların önlenmesi amacıyla duyuru yapılmıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler