"Müzakerelerde yıl sonunun seçilmesi memnuniyet verici"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Barış Gücü'nün görev süresinin altı ay daha uzatılmasını öngören taslak raporda müzakerelerde hedef olarak yıl sonunun seçilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 13:04
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Haber İş Sendikası heyetini kabulü sırasında, bir soru üzerine, BM Barış Gücü'nün görevinin 6 ay daha uzatılmasını öngören taslak rapor hakkında değerlendirme yaptı.

Eroğlu, taslak raporun incelenmekte olduğunu ve daha sonra kendi aralarında tartışacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yıl sonuna kadar müzakerelerin sonuçlandırılması gereğini ortaya koyduğunu hatırlatan Eroğlu, Rum tarafının ise müzakerelere süre konulmasına ve arabulucuya karşı olduğuna işaret etti.

Yıllardır devam eden müzakerelerde anlaşma olacaksa yıl sonuna kadar olabileceğini ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halklarının müzakerelerden yorgun düştüğünü söyledi.

"Anlaşma olsun" niyetiyle oturulursa bir anlaşmaya varılabileceğini vurgulayan Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın "uzlaşmaz taraf Türk tarafı" düşüncesi ile bir açıklamaya dayanarak masaya gelmemesi halinde yıl sonuna kadar anlaşmaya varmanın mümkün olmayacağını söyledi.


"Oyun bozanlık yapmaya çalışıyorlar"

Müzakere masasında oturması nedeniyle Cumhurbaşkanı olduktan sonra Kıbrıs konusunda çok fazla konuşmamaya özen gösterdiğini vurgulayan Eroğlu, ancak Güney Kıbrıs'ta başta Hristofyas olmak üzere yetkililerin her gün konuşarak kendilerinin kamuoyuna verdikleri doğru mesajları yanlış yorumlayarak oyun bozanlık yapmaya çalıştıklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler