"Terörün hedefi yok"

İçişleri Bakanı Beşir Atlay, terörle varılabilecek bir hedef olmadığını vurgulayarak, "Türkiye'de terörün hiçbir hedefi yok" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 13:13
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz Mayıs ayında çıkan Valiler Kararnamesi ile Ankara Valisi olan Alaaddin Yüksel'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'nın Ulus semtimde bulunan Valilik binasına gelişinde gazetecilerin Atatürk Havalimanı'nda görevli polisleri taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadığını söyleyen Atalay, güvenlik kuvvetlerinin elinde şu an için somut bir sonuç olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili elde bazı bilgilerin bulunduğunu ancak bunları, çalışmaların sağlıklı yürümesi açısından kamoyu ile paylaşmanın sakıncalı olabileceğini belirten Bakan Atalay, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Polisin saldırıyla ilgili çalışmalarını yoğun ve kapsamlı şekilde sürdürdüğünü bildiren Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden saldırının faillerinin bulunmasını istediğini kaydetti. Saldırıda bazı polislerin hafif şekilde yaralandığını söyleyen Atalay, "Üzücü olan şu, sabah görevine giden güvenlik görevlilerimize bunu yapanlar, bundan ne bekler. Orada, Allah göstermesin polislerimizden bir kısmı hayatını kaybetseydi kimin ne kazancı olacaktı? Türkiye'de terörün hiçbir hedefi yok, terörle varılacak hiçbir hedef de yok" dedi.


Aksamaların olması kaçınılmaz

Çipli pasaportla ilgili de yaşanan sıkıntılara yönelik açıklamada da bulunan Bakan Atalay şunları söyledi: "Çalışmasında sorun yok. Her yeni değişimde ilk günlerde bazı aksamalar olur. Aksamaların olması kaçınılmaz. insan kaynaklı aksamalarda yaşanabiliyor. sorunlar ortaya çıkar ama çözülür. İki haftaya kadar hiçbir şey kalmaz. Tüm sorunlar çözülür."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler