İspanya'da grev sakin geçti

İspanya'da hükümetin kamu açığını düşürmek için maaşlarda kesinti yapmasını protesto eden kamu çalışanlarının bugünkü grevi sakin geçti.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 13:08
Abone Ol google-news

İşçi sendikaları katılımın yüzde 75 civarında olduğunu açıklasa da, Çalışma Bakanlığı greve katılımın yüzde 11 olduğunu duyurdu. UGT ve CCOO gibi büyük sendikaların liderleri, hükümeti "rakamları saptırmak" ile suçlayarak, "grev sonucunun olumlu olduğunu" savundular.

Yaklaşık 2,5 milyon kamu çalışanının greve çağrıldığı İspanya'da, grevden en çok etkilenen sektörlerin sağlık, eğitim ve yargı olduğu açıklandı. Grevden dolayı lise bitirme sınavlarının bugün yapılması gereken bölümü ertelendi, hastanelerde de asgari hizmet verildi.

Grev, ulaşım sektörünü çok fazla etkilemezken, sadece bazı göstericilerin yolları kapatma eyleminden kaynaklanan sorunların yaşandığı görüldü.

İspanya'da 2002 yılından sonra ilk defa greve giden kamu çalışanları, hükümetin kamu açığını düşürmek için maaşlarda yüzde 0,56 ila yüzde 7 arasında yaptığı kesintiyi protesto ediyor. Ülkenin birçok yerinde yapılan gösteriler de şimdiye kadar olaysız geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler