''İngiltere ürkütücü bir mali sorunla karşı karşıya''

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İngiltere'nin "ürkütücü" bir mali sorunla karşı karşıya bulunduğunu ve acilen orta vadeli güçlü bir takviye stratejisine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 14:37
Abone Ol google-news

Fitch, koalisyon hükümetinin iki hafta sonra açıklayacağı acil bütçe öncesi yayımladığı raporda, aynı derecede bulunduğu diğer ülkelere göre İngiltere'nin, kamu borçlarında 2008 yılından bu yana en yüksek seviyede seyrettiğine dikkati çekti.

Raporda ayrıca, ülkenin bütçe açığının 1970 ve 90'lı yılların başındaki mali sıkıntıların bulunduğu dönemlerden iki kat daha fazla olduğu belirtildi.

Ülkenin bütçe açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYİH) oranının bu yıl yüzde 10,4'e ulaşmasının beklendiği kaydedilerek, borçlanmanın ise GSYİH'ye oranının yüzde 62 olmasının öngörüldüğü bildirildi.

Raporda, "İngiltere'nin mali sorununun büyüklüğü ürkütücü ve orta vadeli güçlü bir takviye stratejisine ihtiyacı var" denildi.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, 22 Haziran'da koalisyon hükümetinin acil bütçesini açıklayacak. 156 milyar sterlin bütçe açığı bulunan İngiltere, geçen ay açıkladığı kesinti planı ve acil bütçesiyle 5 yıl içinde bu açığı kapatmayı hedefliyor. İngiliz hükümeti, kamu harcamalarında bu yıl 6,2 milyar sterlin kesinti yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler