'Egemenlik artık yargı mensuplarının elinde'

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ülkesindeki mevcut sistemin egemenliği halka değil yargıya verdiğini savundu.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 15:13
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, bir toplantıda yaptığı konuşmada, yargıya yüklenerek, "Egemenlik artık halkta değil, Anayasa Mahkemesi sayesinde bazı yasaları iptal eden kimi yargı mensuplarının elinde" dedi. İtalya'da başbakanın yasama sürecindeki yetkisinin de "çok kısıtlı" olduğunu söyleyen Berlusconi, "Bir yasa yapıyorsunuz. Yargı mensupları yasal düzenlemeden hoşlanmıyorlarsa bunu hemen Anayasa Mahkemesine götürüyorlar ve iptal ettiriyorlar" diye konuştu.

"Yargının pek çok insanın hayatını kararttığını" ileri süren Berlusconi, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Yargılandığında ilk aşamada sonuçta beraat etsen de, o arada hayatın zaten bitmiş oluyor. Normalde o hadise için kendini yeniden yargılanma cehenneminin içinde bulmamak aslında insanın en doğal hakkı olmalıdır. Ama bir bakıyorsun, savcılar aynı suçtan dolayı yine yargılanma sürecine sürüklüyorlar. Zira onlar hayatlarını böyle kazanıyorlar ya da suçlama senaryolarını ön plana çıkarmak istiyorlar. Bunu, seni sempatik bulmamaları ya da salt siyasal ön yargıları nedeniyle de yapabiliyorlar. Neticede bir vatandaş olarak kendinizi cehennemin içinde buluyorsunuz ve ailece mahvoluyorsunuz."

Berlusconi, özel yaşama saygı çerçevesinde hazırladıkları yasa tasarısına yargıdan ve basından uzun süredir ağır eleştiriler geldiğine işaret ederek, "Telefon dinlenmesine ilişkin yasal düzenleme, yargı ve basın tarafından yeterince engellendi. Ama tasarı metninde artık değişiklik yapmayacağız. Özgürlükçü Halk Partisi olarak bu konuda kararlıyız" dedi.

Başbakan Berlusconi, "Başlangıçta çok daha sıkı bir yasal düzenleme öngörmüştük. Ama bu memlekette yasa yapmak tam bir işkence: At diye niyet ediyorsun, deveye razı olmak zorunda kalıyorsun. Tasarı üzerinde yeterince değişiklik yapıldı. Başka değişiklik söz konusu olmayacak" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler