Türkiye'nin ilk doğa bilimleri fakültesi açılıyor

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Sema Öncü, üniversite bünyesinde kurmayı planladıkları Doğa Bilimleri Fakültesi'nin YÖK'ten onay alınması halinde 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılına yetişebileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 16:30
Abone Ol google-news

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Sema Öncü, üniversitenin Muradiye Yerleşkesinde yapılan Merkez Araştırma Laboratuvarı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, laboratuvarın en kısa zamanda Manisa'ya kazandırılmasını amaçladıklarını, bu konuda gerekli destek ve çabanın verilmesi gerektiğini söyledi. Manisa'da Doğa Bilimleri Fakültesi kurulması konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Prof. Dr. Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ziraat, Madencilik ve Orman bölümlerini de kapsayacak bir Doğa Bilimleri Fakültesi kurma yolunda çabalarımız var. Bunun Türkiye'de henüz bir örneği yok. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Şu an program ve bölümleri oluşturulması aşaması tamamlandı. Bu konuda İstanbul Üniversitesinden de destek alıyoruz. Yapılan çalışmaların sonunda Üniversitemiz Senatosundan da geçirildikten sonra Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) teklif edeceğiz. YÖK'ten onay aldığımız takdirde, Fakültenin 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına yetişir umuyoruz. Bizim öğretim elemanı açısından bir sıkıntımız yok. Teknik özelliklerini oluşturup bu fakülteyi en kısa süre içerisinde Manisa'ya ve Türkiye kavuşturmaya çalışıyoruz.''

CBÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Uzunoğlu da, toplantıya katılanlara fiziki alt yapısının tamamlandığı Merkez Araştırma Laboratuvarı (MERAL) hakkında bir sunum yaptı. Uzunoğlu, MERAL'in cihaz alt yapısının 2011 yılı Devlet Planlama Teşkilatı yatırım projelerinden karşılanması, doğru cihazların seçimi, yetişkin insan gücü ve işletme konularında Manisa'daki kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler