Mandela da açılış törenine katılacak

2010 Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak Güney Afrika Cumhuriyeti'nin eski devlet başkanı Nelson Mandela'nın, kupanın açılış törenine katılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 18:50
Abone Ol google-news

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi devlet başkanı olan Nelson Mandela'nın, 11 Haziran Cuma günü TSİ 16.00'da evsahibi ülkeyle Meksika'nın yapacağı karşılaşma öncesi açılış töreninde, taraftarları selamlayacağı belirtildi. Temmuz ayında 92 yaşına girecek Mandela'nın, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Meksika'nın Johannesburg'daki Soccer City Stadı'nda yapacağı maçın 10-15 dakikalık bölümünü izleyeceği ve karşılaşma öncesi her iki ekibe de başarılar dileyeceği kaydedildi. Afrika kıtası için ayrı bir önemi olan Mandela'nın, maçın geri kalanını evinden takip edeceği ifade edildi.

Eski devlet başkanının yeğeni Nkosi Zwelivelile, ailesi adına yaptığı açıklamada, ''Onun nasıl bir konuşma yapacağını bilmiyoruz. Bu ziyaretin süresi 15 dakika olacaktır. Taraftarları ve oyuncuları selamladıktan sonra maçı evinden takip etmek üzere dönecektir'' dedi. Ülkesinde siyahilere yapılan ayrıma ve ırkçılığa karşı durmasıyla tanınan Nelson Mandela'nın, 1993 Nobel Barış Ödülü başta olmak üzere pek çok önemli ödülü bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler