Meteorolojiden önemli uyarı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 06:21
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra İstanbul Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya, Manisa, Uşak, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Polatlı, Çamlıdere, Güdül, Kızılcahamam, Çubuk, Kazan, Etimesgut, Sincan) kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Su baskını, sel ve yıldırım risklerine dikkat çekilen açıklamada, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

 

Yağış hafta sonu etkisini yitiriyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yurt genelinde etkisini sürdüren kuvvetli yağışların hafta sonundan itibaren hafifleyeceğini, hava sıcaklıklarının ise 3 ila 5 derece artacağını bildirdi.

Çağlar, bugün yurdun büyük bölümünde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ile İç Ege'de etkisini sürdüreceğini, yağışların İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli olacağını söyledi.

Yağışların, cuma günü, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Batı Akdeniz'de görüleceğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:
''Yurt genelinde etkisini sürdüren yağışlar, hafta sonundan itibaren hafifleyecek. Isparta, Burdur, Afyon, Denizli, Muğla, Eskişehir, Bolu ve Kastamonu'da aralıklı görülecek yağışların, Pazar günü daha da hafif şekilde seyretmesini bekliyoruz. Hava sıcaklığı, Cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde, hafta sonunda tüm yurtta 3 ila 5 derece artacak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler