"Türkiye'de şeriata götürecek içki yasağı yok"

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye'de uygulanan içki yasaklarına ilişkin bir soru önergesini yanıtlarken Türkiye'deki gelişmeleri, "malların serbest dolaşımı, vergilendirme ve halk sağlığı" ile ilgili müksetebat açısından yakından izlediklerini bildirdi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 07:39
Abone Ol google-news

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle,  Avrupa Parlamentosu Üyesi Philip Claeys'in "Türkiye'de Şeriat yasalarının sessizce getirilmesi" başlıklı soru önergesini yanıtladı. Belçikalı vekil önergesinde, AKP'li belediyelerin 70 bin satış merkezine alkol satmamaları yönünde baskı yaptıkları iddiasına yer vererek, "Yerel yönetimleri aracılığıyla AKP İslamcıları gizli ve kanunsuzca Şeriat yasası empoze ediyorlar" ifadesini kullandı. Claeys, Komisyon'un bu "İslamlaştırma projesini" Türk hükümetiyle tartışmayı düşünüp düşünmediğini bu konuda haberdar olup olmadığını ve ne gibi girişimlerde bulunulduğunu sordu.

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ise önergeye yanıtında, "Komisyon Türkiye'de, malların serbest dolaşımı, vergilendirme ve halk sağlığı dahil müktesebatın tüm alanlarıyla ilgili gelişmeleri, hem Türkiye'nin katılım müzakereleri hem de AB - Türkiye ikili anlaşmalarının uygulanması çerçevesinde yakından izlemektedir. Bu bağlamda komisyon, Sayın Üye'nin endişelerini haklı çıkaracak herhangi bir önlemden haberdar değildir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler