Dünya Kupası 'HD' kalitesinde

Futbolseverler, 2010 Dünya Kupası maçlarını ''TRT HD'' kanalında yüksek görüntü kalitesinde izleyebilecek.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 09:31
Abone Ol google-news

TRT HD Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök yaptığı açıklamada, 2010 Dünya Kupası'nın TRT aracılığıyla izleyicilerle buluşturulacağını hatırlattı. Futbolseverlerin daha zevkli ve kaliteli şekilde maçları takip edebilmesi için TRT'nin bir dizi çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Özkök, futbolseverlerin 5 kat daha kaliteli yayın izlemesi için TRT HD kanalından ''HD'' kalitesinde maç yayını yapacaklarını belirtti.

Bu konuda bütün altyapı hazırlıklarının tamamlandığını ve yayına hazır hale geldiklerini anlatan Özkök, bundan önce Eurovision Şarkı Yarışması'nı ve 17 Yaş Altı Ulusal Futbol Takımı'nın maç yayınını TRT HD'de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TRT HD yayınının, D-Smart platformu üzerinden 110. kanaldan yapılacağını belirten Özkök, Dünya Kupası'ndaki 64 maçın da HD kalitesinde TRT HD'de yer alacağını ifade etti.
Kürşat Özkök, Türkiye'de ilk kez 24 saat HD yayın yapan televizyonun TRT olduğunu vurgulayarak, ''HD, yayıncılıkta teknolojinin son noktasıdır. Şu anda TRT HD'de test yayınlarımız devam ediyor. Daha önce birkaç film ve programı HD yayınlayan kanallar oldu, ama TRT HD, Türkiye'de 24 saat yayın yapan ilk HD kanal. TRT'nin büyük bir atılımı oldu. HD yayıncılıkta son noktayı TRT koydu. Bunun için Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Şahin'e çok teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.


D-Smart kampanyası

D-Smart'ın, 2010 Dünya Kupası maçlarını HD kalitesiyle izlemek isteyenler için, ''HD Paketi Kampanyası'' düzenlediği bildirildi. D-Smart'tan yapılan açıklamaya göre, futbolseverler, 2010 Dünya Kupası'nın HD olarak sunulacağı ''TRT HD'' kanalını izlemek için, D-Smart'ın ''HD Kampanyası''ndan yararlanabilecek.

Kampanyayla, mevcut D-Smart aboneleri, D-Smart uydu alıcılarını iade ederek ve ayda 19,99 lira ödeyerek, 2010 Dünya Kupası maçlarının yayımlanacağı TRT HD ile 8 kanalı daha HD kalitesinde izleyebilecek. Yeni abone olacaklar ise TRT HD'nin de yer aldığı HD Kanal Paketi'ni, HD uydu alıcısı da dahil ayda 29,99 liradan başlayan fiyatlarla alabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler