Hakkâri'de olaylar sona erdi

Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde çıkan olaylar sona erdi. Hakkâri'de terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik düzenlenen operasyona tepki gösteren bir grup, yola barikat kurarak, polise taşla saldırmıştı.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 10:45
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik Hakkari'de düzenlenen operasyonu bahane eden gruplar, kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri yaptı. Polise taş ve molotofkokteyli ile saldıran göstericiler, polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunması üzerine ara sokaklara dağıldı. Eylemlerine ara sokaklarda devam eden ve ateş yakıp yollara barikat kuran göstericilerin eylemi, akşam saatlerinde son buldu.

Yüksekova'daki olaylarda, gösterilere katıldığı iddia edilen Hamza Uca (35) ve Cihan I. (14) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların, Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi. Hakkari Emniyet Müdürlüğünce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik kent merkezindeki bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, BDP İl Başkanı Sıdık Akış ile Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin ve Belediye Meclis Üyesi Tahir Koç'un da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.


 

İlgili haber

BDP İL BAŞKANI GÖZALTINDA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler