Cihaner dosyası yeniden Diyarbakır'da

Yargıtay'ın istediği İlhan Cihaner dosyası yeniden Diyarbakır'a gönderildi. Gerekçe, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Redd-i Hakim talebi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 10:50
Abone Ol google-news

Tutuklu yargılanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, dosyanın yeniden Diyarbakır'a gönderildiğini söyledi.

Kazan yaptığı açıklamada, dosyanın 7 Haziran Pazartesi sabahı Erzurum'a gelmesine rağmen, Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'nin, Yargıtay'a gönderme işlemini yapmadığını ve ısrarlı şekilde suç işlemeye devam ettiğini öne sürdü. Kazan şöyle dedi: "Şimdi, sokaktan birinin dosyadan el çekmiş mahkeme heyetini red talebi ve ardından itirazı bahane edilerek dosya yeniden Diyarbakır'a gönderildi. Olacak şey değildir. Tam bir fiili durumdur ve hukuk skandalıdır. Oysa, yasal düzenleme açıktır. CMK'nun 24/2. maddesine göre red talebinde bulunabilecekler bellidir ve müştekinin red hakkı yoktur. Üstelik mahkeme 10 Mayısta birleştirme kararı vermiş ve dosyadan el çekmiştir. Sokaktan biri 11 gün sonra, yani 21 Mayıs'ta heyeti reddetmiş ve sonra itirazda bulunmuş diye dosya asla Diyarbakır'a gönderilemez."

Kazan bu durumu, dosyanın Yargıtay'dan kaçırılması planı olduğunu iddia ederek, "Açıkça hukuka aykırıdır ve suçtur. Müvekkilim İlhan Cihaner yargılanmamakta, cezalandırılmaktadır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler